Aktuelle nyheder - Andet

Historisk renovering på LangelinieI forbindelse med renoveringen har CF Gulve indtil videre udlagt 45 tons A 38 MIX og K301 fra Ardex.

Historisk renovering på Langelinie

I disse uger bliver det fredede historiske Dahlerups Pakhus på Langelinie renoveret, og det omfatter bl.a. 800 m2 støbeasfalt, vådrumsmembran og beton, der skal udskiftes

Del artiklen på

Det er ikke hverdagskost for danske gulvfirmaer at kaste sig ud i renoveringen af 800 m2 udendørs læsseramper på en fredet historisk bygning midt på en af Københavns tættest befærdede turiststrækninger. Ikke desto mindre er dét, hvad CF Gulve i øjeblikket er i færd med på Dahlerups Pakhus på Langelinie, hvor bl.a. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til daglig holder til, skråt over for Den Lille Havfrue og de store sejlskibe.

Beliggenheden har resulteret i, at det salte og våde havmiljø har tæret så meget på pakhusets udendørs læsseramper, at der var trængt fugt ned i den underliggende kælder. Derfor var der ingen vej uden om at udskifte læsserampernes støbeasfalt, vådrumsmembran og betonlag.

- En renovering af denne karakter stiller helt særlige krav. Dels er det et meget omfattende og tungt arbejde at renovere læsseramperne, og dels ligger de midt i et blandet kvarter med både beboelse og erhverv. Vi vil gerne genere omgivelserne mindst muligt, så vi bruger støjsvage maskiner og hurtigcementer med tørretidsgaranti og benytter os desuden af producenten Ardex' tekniske know-how, siger indehaver Carsten Frost, CF Gulve.

Masende maskiner og tungt materiale
Blandt det isenkram, som CF Gulve råder over til krævende opgaver som den på Langelinie, er en 900 kg tung gulvstripper, der aktuelt anvendes til at fjerne læsserampernes øverste asfaltlag. Maskinen 'maser' sig igennem asfaltlaget i stedet for at hugge det af, og den er derfor usædvanligt støjsvag. 
Efterfølgende skal den underliggende vådrumsmembran og betonlaget nedenunder bankes af og udskiftes. Her benytter CF Gulve sig af forskellige hurtigcementer, der dels udmærker sig ved at have tørretidsgaranti og dels giver en tæt og modstandsdygtig færdig konstruktion, så læsseramperne efter endt renovering ikke igen bukker under for fugtskader.

- 24 timer efter at cementerne er lagt på, er de helt tørre, og vi kan komme videre. Det gør det nemt at planlægge forløbet, for vi er sikre på, at tørretiden ikke byder på ubehagelige overraskelser. Derudover er disse cementer særligt gode til det hårde udendørs miljø på havnen, for de kan tåle fugten og salten, fortæller Carsten Frost, der har lavet løsningen i samråd med konsulent Allan Pedersen, Ardex.

CF Gulve har været i gang med renoveringen af læsseramperne på Dahlerups Pakhus i næsten fire uger nu, og firmaet har indtil videre udlagt 45 tons A 38 MIX og K301 fra Ardex. Men der er stadig et par ugers arbejde tilbage, så indtil opgaven er færdig, er det endnu muligt at se mere på Langelinie end Den Lille Havfrue og de store sejlskibe. 

- kj

Læs mere om Andet

14/10 2013