Aktuelle nyheder om byggebranchen - Biler til byggebranchen

Fiat Talento afløser Fiat ScudoFiat Talento er 100 procent identisk med Renault Trafic og alle de andre. Desværre var testbilen en Euro5, selv om Euro6 trådte i kraft uger inden test på danske veje.

Fiat Talento afløser Fiat Scudo

Selv om navnet Talento er genoplivet fra en lang og glorværdig fortid blandt rummelige biler, er Fiats nye bil allerede en kendis blandt varevognsbrugere

Del artiklen på

Af Jørli Petersen
Fiat Talento er afløser for Fiat Scudo, som er gået i midlertidig hi som modelnavn, men selv om navnet Talento er genoplivet fra en lang og glorværdig fortid blandt rummelige biler, er Fiats nye bil allerede en kendis.

Fiat Talento er nemlig en Renault Trafic, en Opel Vivaro, en Nissan NV300 eller en lidt tilpasset Mercedes Vito, og så kan man tilføje – alt det, men heller ikke mere.

Hvorfor Fiat valgte at udskifte samarbejdet med Citroen/Peugeot med en købt ny ”Scudo” får vi nok aldrig at vide. Hvilken grad af uenighed der opstod mellem de to koncerner er ukendt, men fakta er, at Fiat vel sagtens er dårligere stillet med ny Talento, end de var med en fælles model ny Scudo.

Fiat er med sikkerhed bundet til et vist antal biler hvert år. Hvis en af de andre biler i samarbejdet ikke kan sælge det antal biler de har som mål, kan denne ledige produktion måske blive delt mellem de interesserede, så spørgsmål for Fiat er selvfølgelig, hvad vil de med ny Talento? Vil de dominere det danske marked, vil de gå Renault i bedene, eller har de tænkt sig at drille de tidligere (og nuværende) partnere. Det må fremtiden vise, men den første vurdering af Fiat Talentos ankomst til det danske marked, tyder på en lidt forsigtig fremtid.

Den officelle pris på Talento er ikke opsigtsvækkende. Bilens standardudstyr er også nogenlunde almindelig, og teknisk er der ikke noget at komme efter. Alt for mange biler har i dag nøjagtigt samme data, de har samme pladsforhold, samme læssehøjde og samme nyttelast.

Fiat Talento kort:
Fiat Talento 1,6 MJT 120
Pris: fra 204.900 kr excl. moms
Pris for testbil: 219.900 kr excl. moms
Motor: 1,6-liter 4-cyl
6-trins man
120 HK v. 3500 o/m
300 Nm v. 1750 o/m
0-100 km/t: 12,4 sek
Tophastighed: 168 km/t
ECE-snit: 13,8 km/l
Kørevægt: 1856 kg
Totalvægt: 3030 kg
Trailer: 750/2000 kg

Læs mere om Biler til byggebranchen

10/11 2016