Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Husker du de rigtige dæk?Ved dæktællingen, som i år kun omfatter personbiler, er der udelukkende tale om registrering af dækvalg ved øjesyn.

Husker du de rigtige dæk?

Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen tager i næste uge rundt og kigger på parkerede bilers dæk for at undersøge, hvor mange der kører på sommerdæk om vinteren. Tendensen de senere år har været faldende

Del artiklen på

For første gang i længere tid har vinteren næsten vist sig fra sin rigtige side. Flere dage med frost, slud, sjap og sne – og ruder, der har skullet skrabes, før køreturen kunne komme i gang.

Har dette så haft indflydelse på bilisternes dækvalg?

- Vi er ikke i tvivl om, at antallet af biler på vinterdæk fortsat er dominerende, men det bliver interessant at se, om andelen af helårsdæk er steget. Samtidig håber vi naturligvis på, at flere har valgt at skifte sommerdækkene ud til de dæk, som er de bedste til årstiden, siger Volker Nitz, Rådet for Større Dæksikkerhed.

I uge 4 vil bilisterne derfor kunne se repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen, gå rundt og se på dækvalget på en lang række parkeringspladser i Danmark.

Formålet er at undersøge dækkene på de danske biler. Vinterdæk giver nemlig det bedste vejgreb på våde og kolde veje – også selv om sne og is ikke ligger permanent på vejene. Det er uanset hvad stadig et yderst fornuftig valg, at have lagt sommerdækkene på hylden, så bilen er klar til strabadserne, før man kører ud, vurderer Volker Nitz.

Ansvar for egen og medtrafikanters sikkerhed
- Dækkene er bilens vigtigste sikkerhedskomponent, for det er dem, der er den eneste kontakt med vejbanen, og dem, der stopper bilen. Derfor er det en afgørende faktor, at man har truffet det rigtige valg, når man begiver sig ud i vinterføre. Vi er faktisk af den opfattelse, at man som bilist har et ansvar for, at man med det rigtige dækvalg sikrer både sig selv, men også alle andre medtrafikanter – lige såvel som man er ansvarlig for, at bilens styretøj, bremser, lys og lygter er i orden, siger Volker Nitz.

Repræsentanter vil være ude i hele landet i næste uge, og både Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen håber, at det bliver muligt at dokumentere, at de seneste års positive udvikling fortsætter.

De senere år har andelen af personbiler på sommerdæk om vinteren nemlig været stødt faldende på trods af de milde vintre.

Dæktællingen januar 2022
I uge 4 i 2022 gennemfører Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen dæktælling på en lang række parkeringspladser ved indkøbscentre, stationer etc. geografisk fordelt over hele landet. 

-dc

Læs mere om Biler til byggebranchen

20/1 2022