oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Biler til byggebranchen

Ny rekord i firmaers bilinvesteringerI 2016 blev der solgt 15.700 varebiler mellem to og tre tons, der er den mest udbredte biltype blandt de små og mellemstore lokalt baserede bygge- og anlægsvirksomheder

Ny rekord i firmaers bilinvesteringer

Aldrig før har erhvervslivet købt eller leaset så mange biler som i 2016. Det vidner om stigende økonomisk optimisme, ikke mindst i byggeriet, lyder det fra Dansk Byggeri

Del artiklen på
Bilsalget til erhvervslivet har kørt i højt gear i godt og vel tre år, og ifølge Danmarks Statistik blev der i 2016 nyregistreret rekordmange personbiler i erhvervslivet - nemlig 91.900. Det er en stigning på hele 9,9 pct. i forhold til 2015, det hidtidige rekordår for personbiler. Ser man på varebiler, er der tale om en endnu mere markant stigning på 12,1 pct. i 2016, men dog fra et noget lavere udgangspunkt.

- Der er 41.400 erhvervsdrivende, som har valgt at investere i en ny varebil i løbet af det seneste år, og den fortsatte fremgang i erhvervslivets bilkøb indikerer en stærk tro på fremtiden ikke - mindst i bygge- og anlægsbranchen, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Byggeriet trækker det store læs
Danmarks Statistiks opgørelse af bilsalget til erhvervslivet er ikke opdelt på brancher. Men det er velkendt, at bygge- og anlægsbranchen er den af de større brancher, der efterspørger flest varebiler og er mest afhængig af bilens mobilitet, når det gælder transport til og fra kunder samt til værktøjs- og materialeopbevaring.

- Der sælges flest varebiler mellem to og tre tons - ca. 15.700 i 2016. Det er den mest udbredte biltype blandt de små og mellemstore lokalt baserede bygge- og anlægsvirksomheder, siger Bo Sandberg.

Slår rekordåret i 2006
I 2016 blev der i alt nyregistreret 133.300 personbiler og varebiler i erhvervslivet. Dermed blev det tidligere rekordår 2006 overgået. Under den dengang buldrende højkonjunktur var der 127.000 nyregistreringer i alt i erhvervslivet, heraf hele 68.800 nye varebiler.

- Når antallet af nyregistrerede biler i erhvervslivet i løbet af 2016 har lagt sig ud i overhalingsbanen, skyldes det bl.a. en stigende anvendelse af leasing. Den stigende leasingtilbøjelighed kan dog ikke alene forklare fremgangen i erhvervslivets investeringer i nye biler. Der er også et positivt konjunkturelement med i spillet, slutter Bo Sandberg.

-Jhn


Læs mere om Biler til byggebranchen

9/1 2017