oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Biler til byggebranchen

Opel kører en omvej til gultOpel Zafira har netop fået et mindre face-lift, og samtidig er bilen typegodkendt som dansk varebil. Når Zafira skifter farve på nummerpladerne, skifter navnet også fra Zafira til Flexivan.

Opel kører en omvej til gult

Corsa hedder kort og godt Corsa Van, Zafira skifter som altid navn til Flexivan, og i kølvandet på disse to nye varebiler, kommer den faceliftede Mokka X, som er under test i Tyskland

Del artiklen på

Af Jørli Petersen

Langt de fleste bilmærker på det danske marked, har ingen problemer med at ombygge egnede personbiler til varebiler. Bilerne skal blot opfylde krav om størrelse på selve varerummet, der skal være skillerum bag føreren, og så skal bilen godkendes i synshallen, hvis ikke bilen allerede er typegodkendt som varebil.

For at få bilen på kulørte plader, udvikles der et færdigt byggesæt med bund, kroge, skillerum og alt til varebilen hørende, - det gør man hos Opel, men Opel har lidt længere til gule nummerplader end andre bilmærker.

Nede i Tyskland sidder en rigtig skrap kvindelige ingeniør, som er uddannet og opdraget i det tidligere DDR. En stram dame, som skal godkende alle Opels varebiler, før den danske importør kan få en typegodkendelse, og det betyder, at Opels ombygninger er testet forfra og bagfra. Tryk- og trækprøver er obligatoriske, og alle tal bliver endevendt at den kvindelige DDR ingeniør, som i visse danske kredse går under tilnavnet Skrækkelige Ilse.

Og nu har Skrækkelige Ilse været på arbejde igen. Nu har hun set nærmere på danske ombygninger af Opel Corsa, og heldigt for Opel Danmark, er den faceliftede Zafira karrosserimæssigt identisk med den tidligere model som allerede var godkendt, så derfor kan Opel nu sælge både Corsa og Zafira som danske varebiler.

Corsa hedder kort og godt Corsa Van, Zafira skifter som altid navn til Flexivan, og i kølvandet på disse to nye varebiler, kommer den faceliftede Mokka X, som netop nu udsættes for Skrækkelige Ilses skarpe øjne, hvor alt skal være aldeles efter reglerne.

De ekstra test af Opels varebiler finder som altid sted hos Dahl Engineering i Thisted, og som færdig dansk varebil, koster Corsa Van fra 72.086 kr før moms. Topudgaven af Corsa hedder Corsa OPC, og den kan også sælges som varebil, og med 207 hidsige benzinheste foran skillerummet er prisen for den lynhurtige varebil 211.874 kr inclusive moms, for ingen kan forestille sig, at nogen køber en Corsa OPC Van, og lader bilen stå på byggepladsen i weekenden.

Den nye Zafira koster fra 203.333 kr før moms med 1,6 liters diesel med 120 HK. Med 2-liters diesel og 170 HK siger prisskiltet 237.506 kr.

Læs mere om Biler til byggebranchen

25/11 2016