Aktuelle nyheder om byggebranchen - Biler til byggebranchen

Undgå ubudne gæster i varebilenMange håndværkere, som f.eks. elinstallatører, kører rundt med specialværktøjer for op mod en mio. kr., og tyvene slipper ofte afsted med kostbart udstyr, iPads mv. for hundredtusindvis af kroner.

Undgå ubudne gæster i varebilen

Flere forsikringsselskaber melder om en stigende tendens til, at håndværkeres varebiler udsættes for indbrud. I Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds er antallet af varebiltyverier steget med 76 % på to år

Del artiklen på

Indbrud i varebiler rammer i stigende grad håndværkere, servicefolk og installatører. Derfor igangsatte Håndværksrådet sammen med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for nylig en kampagne mod indbrud i gulpladebiler.

Hos Sortimo, der er leverandør af varebilindretning, har man taget konsekvensen og tilbyder i samarbejde med sikkerhedsfirmaet Howeni Eurosafe sikringsløsninger til varebiler.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er risikoen for indbrud i bilen større, end for at den bliver stjålet. Alene i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds er antallet af varebiltyverier steget med 76 % på to år, og flere forsikringsselskaber melder om en stigende tendens til, at håndværkeres varebiler udsættes for indbrud.

Særligt gulpladebiler er i farezonen på grund af varerummets ofte værdifulde gods, og stadig flere håndværkere, servicefolk og installatører oplever, at deres dyre værktøj og kostbare udstyr forsvinder i løbet af natten på grund af langfingrede gæster i varebilen. 

Dyrere gods tiltrækker tyve
Ifølge politiet er det er som regel det lidt dyrere specialværktøj, el-værktøj samt dyrt elektronisk udstyr, der bliver stjålet.

Og Ifølge salgschef hos Sortimo, Marc Troels-Smith, er gulpladebiler nemlig blevet et oplagt mål for indbrudstyve – ikke mindst fordi godset bliver stadigt dyrere.

- Mange håndværkere, som f.eks. elinstallatører, kører rundt med specialværktøjer for op mod en mio. kr., og tyvene slipper ofte afsted med kostbart udstyr, iPads mv. for hundredtusindvis af kroner. Derudover koster et indbrud også i nedetid på varebilen, som ofte skal en tur forbi mekanikeren for at få låse, ruder m.m. repareret. Det kan derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis tyven først får adgang. Samtidig er det ikke usædvanligt, at et firma i løbet af samme nat oplever indbrud i samtlige varebiler, fortæller han.

Husk sikkerheden
Hos Sortimo og Howeni Eurosafe tilslutter man sig Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis budskab om at mærke værktøjet med firmanavn og telefonnummer. Derudover anbefaler Marc Troels-Smith, at mærkningen kombineres med f.eks. et gitter eller andre fysiske, mekaniske eller elektroniske sikringsløsninger.

For maksimal sikkerhed kan man f.eks. supplere med indvendig sikring som f.eks. låsesystemer i skuffer og skabe, i tilfælde af at tyven alligevel får adgang.

- En ny og effektiv løsning til at sikre dyrebare genstande såsom Laptop, iPad mv. er vores sikkerhedsboks. Boksen – også kaldet Safe RFID – kan rumme adskillige medarbejderes værdigenstande og integreres nemt i samtlige af vores reolsystemer. Teknologien bag åbningssystemet, det såkaldte RFID (radio-frequency identification), muliggør hurtig åbning, ligesom nøglen også kan programmeres med en transponder, så du kan sikre flere bokse på samme tid, siger Marc Troels-Smith.

-cmn

Læs mere om Biler til byggebranchen

7/10 2016