Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

10.000 nye almene boliger inden 2027- Hvis jeg bliver overborgmester igen, så er det min plan - 10.000 nye almene boliger inden 2027, siger Frank Jensen.

10.000 nye almene boliger inden 2027

I bestræbelserne på at få flere almene boliger i København er overborgmester Frank Jensen glad for, at ejendomsudviklingsfirmaet Calum er rykket til hovedstaden

Del artiklen på

Almene boliger er vigtige for København og københavnerne. Så vigtige at overborgmester Frank Jensen gerne ser mange flere af dem:

- Hvis jeg bliver overborgmester igen, så er min plan, og det er det, jeg går til valg på - 10.000 nye almene boliger inden 2027. Så kan vi sikre, at København fremover har 20 % af den samlede boligmasse, som er almen, siger Frank Jensen, der for nylig var hovedtaler ved rejsegildet for Eksercerpladsen, 252 almene ungdomsboliger ved DR-byen.

Tryghed og øget livskvalitet
Flere almene boliger øger ifølge Københavns overborgmester mobiliteten i samfundet og giver folk uden større økonomiske ressourcer adgang til nye, attraktive geografiske områder og boliger. Det øger diversiteten i København.

- Det, ejendomsudviklingsfirmaet Calum gør i Aalborg og heldigvis nu også København, er at finde sammen med den almene sektor og udvikle boligprojekter, hvor der både bliver studieboliger, almene boliger, familieboliger og nogle private boliger. Den kombination betyder, at vi i det samme byggeri får folk, der bor til leje, og nogle, der ejer. Dermed får vi et blandet København. Det synes jeg er perfekt, og det er lige netop sådan, at jeg gerne ser, at der kommer flere byggerier i København. På den måde får vi en blandet beboersammensætning. Det er med til at skabe en forståelse og en tryghed ved hinanden og øget livskvalitet. Det åbner op, forklarer Frank Jensen.

Vær ikke bange
Ifølge Frank Jensen blev der opført 4200 boliger i 2016, mens tallet i 2017 kommer over 5000. Imidlertid kunne andelen af almene boliger formentlig være større, hvis ikke en stor del af udviklingsbranchen går uden om de almene projekter, forklarer han.

- Nu kommer jeg selv med en baggrund fra Aalborg og har oplevet, hvad Calum har betydet i Aalborg, og de har altid set, at det er godt at have den almene sektor, fordi konjunkturerne går op og ned. Det er den model, som de har løst i Aalborg, og det er den model, som jeg er glad for nu også kommer til København. Fordi der er en kvalitet i at have en udvikler som Calum, der ikke er bange for den almene sektor. Det er kun godt, siger Frank Jensen.

-kj

Læs mere om Byggeri

10/11 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder