Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

200 år gamle sten fra Sydeuropa

200 år gamle sten fra Sydeuropa

Flere hundrede års vind, vejr og dagligt slid har givet de rustikke mursten fra Munkesten.dk en enestående udstråling

Del artiklen på

Det danske firma Munkesten.dk har specialiseret sig i at nedtage, rense og genbruge mursten og byggematerialer fra især Sydeuropa. Mange af bygningerne er 100-200 år gamle, og materialerne bliver udvalgt og behandlet med omhu, så de kan genbruges som værdifulde byggematerialer i et æstetisk byggeri, til interiørbrug eller ved renoveringsopgaver.
 
De håndstrøgne mursten varierer i udseende, farver og størrelse. Alt sammen er med til at fremhæve stenenes charme og patina. Og med et format på cirka 14 x 28 x 7 cm og en vægt på 4,5-5 kg er de væsentligt større end nutidige mursten og i familie med munkesten, som kendes fra middelalderen.
 
Stenene er oplagte at bruge, hvor man ønsker at skabe en original atmosfære. Det kan eksempelvis være ved opmuring af en vinkælder eller som autentisk gulvbelægning i kontrast til et moderne og industrielt look. Murstenene egner sig fortrinligt til gulvvarme, da tegl giver en jævn og behagelig varme.
 
Det er også muligt at flække stenene og derved få det dobbelte antal murstensskaller, som for eksempel kan bruges til vægelementer og dekorative løsninger i boligen, virksomheder, butikker, cafeer og restauranter.
 
-kj

Læs mere om Byggeri

13/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderLimtræLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder