Aktuelle nyheder - Byggeri

31.800 nye job i byggeriet de seneste seks år- Som situationen er nu, er der rigelig plads til og brug for både dansk og udenlandsk arbejdskraft i byggeriet, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg. foto:Ricky J. Molloy

31.800 nye job i byggeriet de seneste seks år

De seneste seks år er der i gennemsnit skabt 14,5 nye job i byggeriet - hver eneste dag, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Del artiklen på

I april kom 4.700 flere lønmodtagere i job end i måneden før, 300 af dem i byggeriet, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Opsvinget på arbejdsmarkedet kan dermed fejre seks års jubilæum, hvor der hver eneste måned er kommet flere i arbejde. De seneste seks år er der i gennemsnit skabt 14,5 nye job i byggeriet - hver eneste dag.

- I alt var der 2.784.100 lønmodtagere i Danmark i april. Aldrig i danmarkshistorien har der været så mange i job som nu, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

2.400 nye byggejob siden nytår
Zoomer man ind på bygge- og anlægsbranchen, er der skabt 2.400 nye job siden årsskiftet - heraf beskedne 300 i april, når der korrigeres for sæsonudsving.

- De seneste seks år er der også i byggeriet måned for måned skruet op for aktiviteten. Lige fra gravkøerne på de store projekter til den lokale tømrer, som sætter nye vinduer i parcelhuset fra 60´erne. Som situationen er nu, er der rigelig plads til og brug for både dansk og udenlandsk arbejdskraft i byggeriet, siger Dansk Byggeris cheføkonom.

Erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen forventer dog en mere flad udvikling i beskæftigelsen i andet halvår af i år og i 2020, blandt andet fordi der kan spores en afmatning andre steder fx hos rådgivere og arkitekter. Det vil uundgåeligt slå igennem overfor bygge- og anlægsbranchen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

24/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.