Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

81 nye almene ungdomsboliger på Nørrebro Ungdomsboligerne i Bryggerhuset vil være på mellem 20-36 m2 netto og koste mellem 3850-4850 kr. om måneden.

81 nye almene ungdomsboliger på Nørrebro

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og formand for boligselskabet fsb Steen Søndergaard Thomsen var med med, da fsb i går holdt rejsegilde på 81 nye ungdomsboliger i Bryggerhuset på Nørrebro.

Del artiklen på

Københavns Kommune støtter løbende opførelsen af nye almene ungdomsboliger for at sikre, at de studerende i København kan få et sted at bo. Siden 2015 er der opført 2.000 ungdomsboliger i København, og kommunen har en målsætning om at skabe 6.000 ungdomsboliger i perioden 2015-2027.

- København skal også fremover være en by, hvor der er gode rammer om flere unge studerende. Med de nye almene ungdomsboliger på Nørrebro kan unge få en god, billig bolig tæt på uddannelsesinstitutionerne i ét af Københavns centrale kvarterer, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Fra udtjent plejehjem til ungdomsbolig
Bryggerhuset ligger på hjørnet af Dagmarsgade og Gormsgade på Nørrebro, og bliver en del af det attraktive kvarter på ydre Nørrebro. Boligerne består af 81 1- og 2-rums boliger samt 6 tilgængelighedsboliger, som kan bruges af unge med fx kørestol. Ungdomsboliger vil være på mellem 20-36 m2 netto og koste mellem 3850-4850 kr. om måneden.

Bryggerhuset er opkaldt efter brygger Christian Aller, der i 1860 grundlagde den første gade på ydre Nørrebro, Allersgade, der løber fra Nørrebrogade til Dagmarsgade. Det forventes, de 81 nye ungdomsboliger er klar til indflytning i februar 2018.

- At der nu bliver bygget ungdomsboliger, hvor der før lå et udtjent plejehjem, er spændende og med til at udvide og udvikle København. Der er stor efterspørgsel på boliger, og fsb vil fortsat gerne sætte vores præg på byen og sikre, at der er boliger for alle, siger fsb's formand Steen Søndergaard Thomsen.

Københavns Kommune arbejder løbende på at sikre både flere almene ungdomsboliger og understøtte opførslen af flere private ungdomsboliger. Det første almene ungdomsboligbyggeri siden 1995, fsb Øselsgården på Amager, blev taget i brug i sommeren 2016, og mange flere almene ungdomsboliger er på vej.

-jhn

FAKTA
• Københavns Kommune har siden 2013 afsat over 380 mio. kr. i almen grundkapital til opførsel af ca. 3.300 almene ungdomsboliger.
• 110 almene ungdomsboliger fik deres første beboere i sommeren 2016, og der er indtil videre planlagt 1439 flere almene ungdomsboliger i Københavns Kommune. 427 af disse almene ungdomsboliger skal ligge på Nørrebro.
• Den 1. august åbnede Boligselskabet Vibo dørene til 32 nye almene ungdomsboliger i Samuels Hus på Nørrebro. Boligerne ligger i en gammel kirke, der er bygget om til ungdoms- og familieboliger.
• Københavns Kommune har lempet kravene til ungdomsboligbyggeri i kommuneplanen, særligt i forhold til krav om p-pladser og friarealer, så det bliver lettere at opføre ungdomsboliger.
• Private investorer har opført ca. 2.000 private ungdomsboliger siden 2010, og yderligere 1.000 private ungdomsboliger forventes opført i 2017. Der er stor interesse fra det private marked i at opføre ungdomsboliger i København.
• Mere information om Københavns Kommunes ungdomsboliger og opskrivning: kk.dk/ungdomsbolig.
• I 2017 er der optaget 14.965 på uddannelserne i Københavns Kommune. Det er 159 færre end 2016.

OM BRYGGERHUSET
• Det almene boligselskab fsb står for byggeriet af Bryggerhuset, som begyndte i 2016 og forventes afsluttet i februar 2018.
• Ungdomsboligerne er en- og torums boliger på 34-50 kvm. Alle boliger har eget køkken og bad, og der er en række fælles faciliteter, som opholdsrum og tagterrasse.
• Det forventede huslejeniveau er mellem 3800 og 4900 kr. om måneden.
• Boligselskabet fsb havde på fsb Øselsgården på Amager et forsøg med First Movers, hvor nogle få unge flyttede ind før deres kommende naboer for at opbygge rammerne og det sociale miljø, inden lejlighederne blev fyldt op. Dette koncept gentager fsb igen på Bryggerhuset for at skabe de bedst mulige rammer for et godt ungdoms- og studieliv i de nye ungdomsboliger.

Læs mere om Byggeri

11/8 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder