Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

8.600 m2 storbyboliger til lav husleje- København skal også fremover være en mangfoldig by, hvor alle har råd til at bo, siger overborgmester Frank Jensen (S).

8.600 m2 storbyboliger til lav husleje

Københavns Kommunes Økonomiudvalg har vedtaget en ny lokalplan for Lindgreens Allé på Amager. Planen sikrer 8.600 m2 almene boliger, der et til at betale for folk med almindelige lønninger

Del artiklen på

Tirsdag den 9. maj vedtog Københavns Kommunes Økonomiudvalg en ny lokalplan for Lindgreens Allé på Amager. Planen sikrer 8.600 m2 almene boliger i området, hvilket svarer til ca. 100 familieboliger.

- Med de nye almene boliger på Lindgreens Allé skaber vi flere gode boliger, som er til at betale – midt i et af Københavns attraktive kvarterer. Det er en glædelig nyhed. København skal også fremover være en mangfoldig by, hvor alle har råd til at bo, siger overborgmester Frank Jensen (S).

80 m2 for cirka 7.200 kroner
Københavns Kommune støtter løbende opførelsen af nye almene boliger for at sikre et mangfoldigt København, hvor alle har råd til at bo. Siden 2011 har kommunens politikere afsat over 1,4 mia. kr. til finansieringen af 6.500 nye almene boliger. De første 1.405 boliger er allerede taget i brug.

Det er endnu ikke endeligt besluttet, hvilke typer af almene boliger der skal opføres på Lindgreens Allé. Men 8.600 m2 nye almene boliger svarer eksempelvis til ca. 100 familieboliger eller 200 ungdomsboliger. Det vil være boliger, som er til at betale – også for folk med almindelige lønninger. I København koster en 35 m2 almen ungdomsbolig ca. 3.500 kr. om måneden, mens en 80 m2 almen familiebolig koster ca. 7.200 kr. om måneden.

De kommende almene boliger på Lindgreens Alle er endnu et skridt hen imod Københavns Kommune mål om at opføre 8.200 nye almene boliger frem mod 2025. Almene boliger udgør i dag ca. 20 procent af den samlede boligmasse i Københavns Kommune. Det er kommunens målsætning, at denne andel skal fastholdes i takt med, at København udbygges.

-jhn

FAKTA
• Det er endnu ikke aftalt, hvilken almen boligorganisation, som skal stå for opførelsen.
• Københavns Kommune støtter etableringen af almene boliger med kommunal grundkapital. Frem til og med 2018 udgør dette lån 10 procent af den samlede anskaffelsessum for boligerne. Lånet er afdragsfrit i op til 50 år og rentefrit. Kommunal grundkapital kan søges af almene boligorganisationer i forbindelse med udviklingen af nye almene boliger.
• Ved de seneste planlovforhandlinger i 2016 bevarede kommunerne deres ret til at kræve op til 25 procent almene boliger i nye boligområder – samt at give mulighed for rente- og afdragsfrit grundkøbslån til alment nybyggeri.

Læs mere om Byggeri

15/5 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPerforerede panelerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder