Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Aalborg-arkitekter designer nye tankstationer

Aalborg-arkitekter designer nye tankstationer

Arkitektfirmaet NORD as har udviklet et helt nyt stations-koncept for benzinselskabet Uno-X, som i den kommende tid bredes ud over hele landet.

-Vi har arbejdet tæt sammen med Uno-X og en række andre aktører om at udvikle og designe stationerne, og det er fantastisk at opleve, at det snart vil blive synligt over hele landet, fortæller partner i arkitektfirmaet NORD, arkitekt maa, Kim Flensborg, og henviser til, at Uno-X i de kommende år vil investere 250 millioner kroner i implementeringen af det nye design.

Intuitivt, enkelt og indbydende var de overordnede krav fra bygherren, da man bad NORD om at udarbejde et nyt design, og det budskab har haft afgørende betydning.

Stationer uden stress
-Tankstationer har gennem tiden været genstand for gode designs, men de fleste af dem vi kender signalerer udelukkende et prisbilligt produkt, forklarer Kim Flensborg.
Bygherre har ønsket at kombinere det prisbillige produkt med en helstøbt kvalitetsoplevelse, hvor kunden føler sig tryg og uden stress. I projektet kommer det blandt andet til udtryk ved at vi ensretter ind- og udkørsel og gør stationens elementer enkle og lette at aflæse og betjene.

I det hele taget vil projektet ihht Kim Flensborg sætte nye standarder for tankstationer, og fremhæver belysningen på stationen hvor skærmtaget om natten vil fremstå som lysende rum, der vil bidrage til at gøre det trygt at færdes i nærområdet.

Projektet omfatter design af pyloner, skærmtage, serviceelementer og belægninger. Der er for nuværende etableret 5 stationer og det er planlagt at opgradere alle Uno-X stationerne over en 4-årige periode med forventet projektafslutning i år 2021.

Ud over Uno-X ´s nye stationskoncept står Arkitektfirmaet NORD bag en lang række markante institutionsbyggerier, boligbyggerier og energirenoveringer især Nordjylland – Musikhus ved Aalborg Katedralskole, Magasinbygning for Københavns Kommune samt ombygningen af Aalborg Lufthavn. 

- mir

Læs mere om Byggeri

18/8 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsafsætningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerGrøn energiHurtig porteIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerKranerLamellerLandinspektørLejderLimtræLofterMalingMaskinstyringMultistigerOmbygningPanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkruefundamenterSkure og modulerSokkelrenderSpieringskranSportsløsningerStålåseStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningSøjlerTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonTræbroerUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægsaveVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder