LCA
LCA
scroll
Aarhus næstthøjeste bygning er på pladsUdsigten fra Akson kommer ikke til at fejle noget som helst.

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Den aktuelt næsthøjeste bygning i Aarhus, Akson, er netop blevet opført. Akson bliver en væsentlig del af den nye erhvervs- og kulturbydel Sydhavnskvarteret. En bydel, der udvikler sig med hastige skridt i disse år.

Bag opførelsen af Akson samt størstedelen af Sydhavnskvarteret står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA, og parterne kan glæde sig over, at den nye kontorbygning er omgærdet af stor interesse fra erhvervslivet.

Akson ventes at stå klar til indflytning 1. august 2025, og alle kontoretager er udlejet til virksomhederne Kromann Reumert, Aart, Clearwatcher og Hildebrandt & Brandi, BioMar, Danske Commodities, Innovationsfonden og Niras.

- Det er fantastisk, at vi nu er et skridt nærmere at kunne se de kommende lejere tage Akson i brug.

- Akson har fra starten været omgærdet af en meget stor interesse, og det vidner jo både om, at vi har skabt et koncept, der er attraktivt, men i høj grad også om at virksomhederne kan se sig selv i visionerne for hele Sydhavnskvarteret, der bliver et dynamisk samlingspunkt for erhverv, kunst og kultur, siger salgs- og udviklingschef i A. Enggaard, Peter Thorsgaard.

Sydhavnskvarteret vil foruden Akson i fremtiden udgøres af blandt andet de to hoteller Guldsmeden Hotels og Moxy samt nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA, Lifestyle & Design Cluster samt en række kulturelle aktører, der allerede i dag er forankret i Sydhavnen.

Næste markante milepæl er grundstensnedlæggelse på bygningen, der skal huse Guldsmeden Hotels. Det sker på den anden side af sommerferien.

Akson vil rumme 37.000 m2 lejemål i forskellige størrelser, tilbyde god udsigt over midtbyen og Aarhusbugten og ikke mindst topmoderne fællesfaciliteter herunder kantine og mødelokaler. Ydermere bæredygtighedscertificeres Akson efter den anerkendte DGNB-Guld-standard.

-dc

21/6 2024