Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Altaner hitter nu også i Jylland- Vi har solgt 69 procent flere altaner i Jylland i år, når vi sammenligner med sidste år, fortæller Dan Metzdorff fra Altan.dk

Altaner hitter nu også i Jylland

Tal fra to af landets største kommuner viser, at antallet af altaner er fordoblet de seneste 10 år. Og nu begynder selv de små foreninger i de jyske storbyer at følge med

Del artiklen på

Ifølge Københavns Kommune og Aarhus Kommune er antallet af godkendte byggesager med altaner fordoblet de seneste 10 år. I Aarhus Kommune er teknik og miljø generelt meget positivt indstillet overfor altaner, og i København vedtog man i foråret at lempe på kravene i retningslinjerne for altanbyggeri, så det fremover bliver lettere at få altan i hovedstaden.

Altanboomet skyldes, at stadig flere får øjnene op for, hvordan en altan kan bidrage til det gode liv i byen. Samtidig er en altan en sikker investering i boligen, da omkostningerne til etableringen af en altan, ifølge ejendomsmægleren base1, dækkes ind af en værdistigning i boligen på over det dobbelte.

Processen er vigtig for et godt altanprojekt
Når en boligforening vælger at starte et altanprojekt, spiller det også ind, at processen frem mod en færdig altan i dag er blevet mere overskuelig. Det mener Ivan Tyrsted fra Aarhus, der er en af de mange nye altanejere:

- Vi bor i en ældre ejendom, og da vi i ejerforeningen besluttede, at vi skulle have altaner, var det derfor et lidt kompliceret projekt. Vi skulle blandt andet have nedlagt en bagtrappe og udvidet køkkenet, før vi fik sat altanerne på, og det krævede en del koordination, fortæller Ivan Tyrsted, og fortsætter:

- Det er ikke let at koordinere mellem forskellige håndværkere og entreprenører, og det var derfor vigtigt for os, at vi fandt den rigtige leverandør af altanerne, som kunne varetage den del af projektet selv.

Ifølge Ivan Tyrsted faldt valget på Altan.dk og det har de ikke fortrudt:

- Der opstår jo altid nogle ting, når man bryder ind i en gammel bygning, og her var Altan.dk meget opmærksomme på at kommunikere, hvis der var afvigelser i forhold til udgangspunktet. Det er enormt vigtigt, for det gør det muligt for os som forening at følge med i projektet og orientere de andre beboere og håndværkere,” fortæller Ivan Tyrsted.

Altanvirksomheden klarer hele projektet
Når kunderne ikke selv skal lave aftaler med tømrer, murer, montør og myndigheder, er det nemlig lettere for boligforeningerne at komme i gang med et altanprojekt. Det mærker Altan.dk tydeligt på kundetilgangen:

- Det, at vi hjælper kunderne sikkert gennem hele altanprojektet, har betydet meget for vores ordretilgang, der i år er steget med 60 procent i forhold til 2016. Samtidig kan vi se, at Jylland også er ved at være godt med på altanbølgen, da vi har solgt 69 procent flere altaner i Jylland i år, når vi sammenligner med sidste år, fortæller Dan Metzdorff.

Flere mindre foreninger i Jylland
Det jyske altanboom er dog ikke opstået ud af ingenting. Der er nemlig ofte stor forskel på et altanprojekt i Jylland og i København. Derfor tilrettelægger Altan.dks jyske afdeling også rådgivningen efter behovene i det jyske marked. Det forklarer Dan Metzdorff:

- Der er langt færre store andelsforeninger i Jylland end i København, og vores altanprojekter i Jylland er derfor ofte mindre. De små altanprojekter kræver nogle særlige rådgivningskompetencer, og vi har derfor fokus på at få indledt en dialog med bl.a. myndighederne allerede meget tidligt i processen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

13/9 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder