Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdstilsynet har givet 94 strakspåbud på Storstrømsbroen

Arbejdstilsynet har givet 94 strakspåbud på Storstrømsbroen

Arbejdstilsynet har foretaget en gennemgang af alle typer tilsynsbesøg og alle reaktionstyper i hele den toårige byggeperiode

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

På baggrund af oplysningerne om, at entreprenørerne på Storstrømsbroen har fået 68 påbud fra Arbejdstilsynet på 14 måneder, har SF’s politiske ordfører bedt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tage initiativ til en særlig opfølgning på udviklingen i arbejdsmiljøforholdene på projektet

Ministeren understreger i sit svar, at ’de beskæftigede ved byggeriet af Storstrømsbroen skal have et trygt og sikkert arbejdsmiljø’, og at Arbejdstilsynets mange påbud vidner om, at sikkerheden ikke er i orden i byggeprojektet.

Han slår samtidig fast, at det er først og fremmest arbejdsgivernes ansvar at sikre et forsvarligt arbejdsmiljø i samarbejde med bygherrernes arbejdsmiljøkoordinatorer.

94 strakspåbud
Det gælder eksempelvis ved arbejde i højden, hvor der skal være sikret mod nedstyrtning og adgangsvejene, som skal vedligeholdes, så de er sikre at benytte.

Arbejdstilsynet har foretaget en gennemgang af alle typer tilsynsbesøg og alle reaktionstyper i hele den toårige byggeperiode fra første tilsynsbesøg 14. november 2017 til 14. november 2019 på alle byggepladser, også for udenlandske virksomheder anmeldt i RUT og øvrige underentreprenører.

Samlet er der i denne periode afgivet 102 reaktioner, hvoraf 94 var strakspåbud og forbud. Flere af de overtrædelser, der har givet anledning til reaktioner, har tillige medført bødeforlæg eller politianmeldelse:

- Arbejdstilsynet har fulgt byggeprocessen tæt og har løbende kontrolleret arbejdsmiljøet. Det har desværre vist sig nødvendigt i forhold til arbejdsmiljøproblemerne på byggeriet, oplyser Peter Hummelgaard.

Skærpet tilsyn på Storstrømsbroen
Han kan samtidig fortælle, at Arbejdstilsynets indsats på byggeriet af Storstrømsbroen udføres som led i det skærpede tilsyn med større infrastrukturprojekter.

Det skærpede tilsyn er tilpasset de særlige forhold i store byggeprojekter, hvor der ofte er mange virksomheder til stede og af forskellige nationaliteter, og hvor byggeriet har en høj kompleksitet:

- Der føres tilsyn med både de udførende virksomheder, bygherrens pligter, og i nødvendigt omfang med projekterende. Tilsynsmetoden retter sig både mod planlægning og udførsel med særligt fokus på at forebygge arbejdsulykker og nedslidning, lyder budskabet.
Desuden nævner beskæftigelsesministeren, at det er besluttet at videreføre den skærpede tilsynsindsats fra 2020 til og med 2022.

Dialog med Vejdirektoratet
Arbejdstilsynet er i øvrigt på baggrund af de mange overtrædelser af reglerne gået i dialog med Vejdirektoratet, som er bygherre på projektet, om hvordan der sikres bedre arbejdsmiljøforhold ved byggeriet af Storstrømsbroen.

Det drejer sig blandt andet om, hvordan der kan skabes en bedre forebyggelsestilgang hos virksomhederne på byggeriet, så farlige situationer ikke opstår og om arbejdsledernes særlige rolle i den sammenhæng.Læs mere om Byggeri

20/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter