Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Artcenter på Spritten i Aalborg

Artcenter på Spritten i Aalborg

Realdania støtter ny anvendelse af de gamle industribygninger med 80 mio. kr.

Del artiklen på

Der er en omfattende forvandling af Spritten på vej. Med bevillingen fra Realdania, kan udviklingen af industrimiljøet nu for alvor sættes i gang.

Den tidligere værkstedsbygning og kedelhal skal transformeres til et internationalt Artcenter, hvor værket, Cloud City, af den argentinske kunstner Tomás Saranceno planlægges udstillet. 

Industriarv bliver ny bydel
Artcenteret er en del af en større plan, som skal udvikle kulturmiljøet og gøre området til en  ny attraktiv bydel i Aalborg. Det store gamle fabriksanlæg er fredet og udpeget som et af 25 vigtige industriminder i Danmark.

Det eksisterende kulturmiljø indeholder store kvaliteter og hele kvarteret skal danne ramme om et nyt byliv præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi. I Aalborg Kommune er der derfor stor glæde over Realdanias bevilling.

- Bevillingen fra Realdania betyder rigtig meget for realiseringen af Spritten som et nyt område, der både kulturelt og historisk betyder meget for Aalborg. Byen er i gang med en kolossal udvikling og lige præcis det her projekt bliver et fantastisk supplement til alle de mange ting, der i forvejen skabes i Aalborg.

- Vi har store forventninger til det nye kulturområde i Aalborgs Vestby og Spritten bliver et  oplevelsesmekka både for byens indbyggere og for vores mange nationale og internationale gæster. Jeg glæder mig  til at følge udviklingen og til at vise hele området frem, siger borgmester Thomas Katrup-Larsen.

Artcenteret bliver på i alt 3.800 m2, heraf 2.800 m2 til udstillinger og 1.000 m2 til publikumsfaciliteter, café, kunstnerboliger, kontorer og personalerum.

Spritten fortæller en enestående historie om mere end 130 års spritproduktion i Aalborg, som er kendt af langt de fleste danskere. Derfor er det også oplagt, at bygningerne bevares som et synligt tegn på ældre tider med et nutidigt indhold til udvikling af fremtidens Aalborg.

- Spritten er et rigtig fint eksempel på, hvordan vi gennem en ny anvendelse af tomme industribygninger kan skabe liv, som kan drive udviklingen i området. Spritten er et enestående stykke industrikultur, som nu med renoveringen og udstillingen af kunstværker bkan blive et kulturelt samlingspunkt for Aalborg. Den sjæl og identitet, som gamle industribygninger indeholder, kan man ikke genskabe, hvis man bygger nyt, siger adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård.

Havnefronten ud for spritfabrikken udgør den sidste etape af havnefronten mod vest og danner overgang til de mere grønne arealer i Vestbyen. Projektet er derfor vigtigt i byomdannelsen. Den nye havnefront skal samtidig fungere som klimasikring i forhold til  forhøjet vandstand i Limfjorden i fremtiden.

Der igangsættes nu en arkitektkonkurrence, som skal fremlægge en plan for skabelsen af Artcenteret og området omkring det.

- eca

Læs mere om Byggeri

14/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderLimtræLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder