Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Åbent hus på Kay Fiskers landstedDen 20. august slår Realdania By & Byg helt eksklusivt dørene op til et af arkitektens tidlige værker; et landsted i Snekkersten, som normalt ikke er åbent for offentligheden.Foto: Kurt Rodahl Hoppe

Åbent hus på Kay Fiskers landsted

Søndag den 20. august kl. 10 slår Realdania By & Byg dørene op til et smukt, historisk landsted der er tegnet af arkitekten Kay Fisker for 100 år siden, og alle er velkomne.

Han er hverken lige så kendt som Arne Jacobsen eller Jørn Utzon i den brede offentlighed. Alligevel stod arkitekt Kay Fisker i mere end en menneskealder som en høvdingeskikkelse i dansk arkitektur. Den 20. august slår Realdania By & Byg helt eksklusivt dørene op til et af arkitektens tidlige værker; et landsted i Snekkersten, som normalt ikke er åbent for offentligheden.

Landsted med arkitekturhistorisk betydning
Gennem sin lange karriere nåede Kay Fisker kun at tegne ganske få enfamiliehuse. Landstedet i Snekkersten fra 1918 er et dem, og det fremstår med en sjælden stilsikkerhed og sans for proportioner. Realdania By & Byg købte huset i 2014 og restaurerede det fra kælder til kvist. I dag fremstår ejendommen atter i den ånd og med den karakter og de farver, som Kay Fisker skabte.

Arkitekten Kay Fisker
Men hvem var han egentlig denne Fisker, som begik noget af det fineste danske boligbyggeri igennem tiden? Hornbækhus og Vester Søhus i København og stationsbygningerne på Gudhjembanen på Bornholm. Kay Fiskers huse er hverken glamourøse eller specielt kendte. Alligevel anfægtede ingen hans position som arkitektverdenens førstemand. Som arkitektpersonlighed havde Kay Fisker et sjældent format, og som lærer og professor på Arkitektskolen gennem mere end 40 år fik han enorm indflydelse på den danske arkitekturs udvikling i det 20. århundrede.

En ramme om livet
- Arkitektur er jo kun en ramme om livet, ikke et mål i sig selv, og denne ramme må være så neutral, at livet frit kan udfolde sig inden for den, mente Fisker, for hvem arkitektur først og fremmest handlede om at bringe orden i tingene. Derfor blev hans huse så uhyre enkle.
Særligt for det danske boligbyggeri siden 1920’erne har Kay Fisker haft afgørende betydning. Etageboligbyggeriet blev hans væsentligste arbejdsområde, og det almennyttige byggeri udgjorde en stor del af hans produktion. Fiskers udvikling af storgårdene, store karrébebyggelser omkring en gårdhave var et stort boligkulturelt fremskridt, og han revolutionerede brugen af altaner. I boligbebyggelsen Vester Søhus i København rykkede han partiet ved altanen tilbage og skabte dermed både større altaner og lysere lejligheder.
Kom indenfor

Oplev det stemningsfulde landsted den 20. august kl. 10-16, når Realdania By & Byg for en enkelt dag åbner huset for offentligheden i forbindelse med lejerskifte.

-jhn

Læs mere om åbent hus her

Læs mere om Byggeri

14/8 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsafsætningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerGrøn energiHurtig porteIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerKranerLamellerLandinspektørLejderLimtræLofterMalingMaskinstyringMultistigerOmbygningPanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkruefundamenterSkure og modulerSokkelrenderSpieringskranSportsløsningerStålåseStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningSøjlerTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonTræbroerUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægsaveVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder