Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Bevaringsfolk kæmper for Ringsted Dampmølle

Bevaringsfolk kæmper for Ringsted Dampmølle

I Ringsted er den over 100 år gamle Ringsted Dampmølle i fare for at blive revet ned - lokale kræfter appellerer nu til en række ejendomsudviklere med erfaring i OPP-projekter

Banestyrelsen flytter 300 arbejdspladser til Ringsted, og i den forbindelse har Bygningsstyrelsen udbudt et kontorbyggeri som OPP-projekt. Kravet er, at bygningen skal ligge tæt på Ringsted Station, hvilket dampmøllen gør. Der kan frit anvendes eksisterende bygninger, som OPP-leverandøren finder egnede eller bygges på et område, som Banestyrelsen kan stille til rådighed.

Om arkitekturen for Banestyrelsens nye bygning skrives i udbudsmaterialet på bygst.dk, at ”bebyggelsen bør fremtræde markant og karakterfuld i forhold til det samlede byområde. Bebyggelsens arkitektur bør tage afsæt i jernbanens æstetik - f. eks. i det industrielle udtryk og de traditionelle, gedigne jernbanebygninger”.

Bevaringsfolkene kan ikke forestille sig noget, der rammer bedre end dampmøllen, der er bygget i røde mursten som Ringsted Station og næsten samtidig med denne. Kulturstyrelsen har betegnet Ringsted Dampmølle som ”et markant industriminde med klare bevaringsværdier” og har senest i foråret 2017 opfordret Ringsted Kommune til at genanvende (dele af) dampmøllen frem for at rive den ned.

Dampmøllen fungerede som kontor for Valsemøllen frem til 2005, og bevaringsfolkene mener, at den ville egne sig fortrinlig til Banestyrelsens fællesaktiviteter som reception, kantine, motionsrum, møde- og undervisningslokaler, mens der på grunden også kan opføres en moderne kontorejendom, når den gamle silo fjernes.

Talskvinde for bevaringsfolkene Helle Lundsgaard udtaler: ”Når dampmøllen er i fare for at blive revet ned, er det fordi timingen har været uheldig. Dette udbud kom lige som byrådet havde stillet ejeren af Dampmøllen, Ejendomsselskabet af 14.10.2009 ApS, en nedrivningstilladelse i udsigt, så der kan opføres almennyttige lejligheder.

Problemet er jo kun, at den gamle bygning er for dyb til små lejligheder, mens den er velegnet til kontorer, og der er flere andre grunde i nærheden, hvor man med fordel ville kunne opføre nye almennyttige lejligheder”.

Før nedrivning af de bevaringsværdige bygninger kan tillades, skal der vedtages en ny lokalplan, og bevaringsfolkenes sidste håb er, at der inden den 25.8. kommer en OPP-leverandør, der ser en konkurrencefordel i at have ejeren af denne unikke bygning med i sit projekt - eller at byrådet besinder sig med hensyn til at udslette over 100 års historie og dermed åbner op for ejerlejligheder og liberale erhverv i bygningen stedet.

- mir

Læs mere om Byggeri

18/8 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsafsætningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerGrøn energiHurtig porteIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerKranerLamellerLandinspektørLejderLimtræLofterMalingMaskinstyringMultistigerOmbygningPanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkruefundamenterSkure og modulerSokkelrenderSpieringskranSportsløsningerStålåseStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningSøjlerTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonTræbroerUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægsaveVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder