Aktuelle nyheder - Byggeri

Billund er for tredie gang Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Billund er for tredie gang Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed bliver modtaget med stor spænding af politikere og embedsmænd i hele landet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Med titlen ’Kommunerne og erhvervslivet’ har Dansk Byggeri sat kommunernes erhvervsvenlighed under lup på grundlag af en lang række parametre som eksempelvis erhvervsbeskatning, byggesagsbehandling, udlicitering og erhvervsaffaldsgebyrer.

Dansk Byggeri peger blandt andet på, at årets analyse viser, at erhvervsvilkårene i de danske kommuner løbende forbedres.

Siden Dansk Byggeri begyndte at udarbejde denne analyse i 2012, har flere kommuner taget konkrete initiativer, som forbedrer rammevilkårene for virksomhederne inden for bygge- og anlægsbranchen. Eksempelvis har København valgt at afskaffe byggesagsgebyret, og Svendborg Kommune har ansat fire nye medarbejdere i afdelingen, der behandler ansøgninger om byggetilladelser.

Billund for tredje gang
Årets analyse peger på, at Billund Kommune for tredje gang kan kåres som Danmarks mest erhvervsvenlige. Første gang i 2014 og anden gang i 2017. Billund har faktisk ligget i top ti i de otte år, Dansk Byggeri har udarbejdet analysen.

Tæt ved Billund kommer Thisted Kommune, og på tredjepladsen finder vi Holstebro Kommune.
Fredensborg Kommune er årets højdespringer med en fremgang på hele 58 pladser fra en 97.-plads sidste år til en 39.-plads i år. Herning Kommuneog Sønderborg Kommune har haft en fremgang på henholdsvis 40 og 39 pladser.

I bunden finder vi kommunerne Glostrup, Albertslund og bundproppen Rødovre.

Analysen nytter noget
Erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, siger til BygTek, at det ’nytter at lave analysen’, fordi det er vigtigt at sætte fokus på de faktorer, der har betydning for at drive en byggevirksomhed:

- Når man kaster lys på tingene opstår en dialog, og man får en lejlighed til at diskutere, om tingene gøres godt nok. Generelt viser analysen, at alle kommuner i Danmark faktisk klarer sig ganske fornuftigt. Enkelte ligger i bunden, men det er marginaler, der skiller. Til gengæld er nogle kommuner rigtigt gode, og dem bør andre lade sig inspirere af. Analysen er ikke lavet for at hænge nogen ud, men for at få de gode ideer kopieret, siger Torben Liborius til BygTek.

Ligeværdige samarbejdspartnere
For Dansk Byggeri er det vigtigste ifølge Torben Liborius, kommunernes tilgang til samarbejdet med virksomhederne:

- Om de betragter virksomhederne som ligeværdige samarbejdspartnere i forhold til at løse opgaverne, eller om erhvervslivet er nogle ubekvemme og forstyrrende elementer i dagligdagen. Er det sidste tilfældet, går tingene for trægt, fordi embedsmændene og politikerne ikke i tilstrækkelig grad er opmærksomme på, at tingene skal gå hurtigt. Det er blandt andet vigtigt, hvordan byggesagsbehandlingen håndteres – ikke kun for byggevirksomhederne, men også for borgerne der ønsker at byge ud eller nyt, fortsætter Dansk Byggeris erhvervspolitiske direktør.

Et jysk anliggende
Top 10 kommunerne i erhvervsanalysen er i år kendetegnet ved udelukkende at ligge i Midt- og Vestjylland, mens Frederikssund Kommune sidste år toppede listen. Den sjællandske kommune er i år dumpet til en 11. plads.

Torben Liborius mener dog, at det i dag går markant bedre i de sjællandske kommuner, end da analysen blev udarbejdet første gang.

- Vi har en fornemmelse af, at kommunerne i bunden gerne vil have en dialog, men samtidig at det ikke er helhjertet. Uden mål – ingen resultater, slutter Torben Liborius.

Hvis du vil høre hele interviewet med Dansk Byggeris erhvervspolitiske direktør, Torben Liborius, kan du trykke på nedenstående link:

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3632&T=Billund er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune


Læs mere om Byggeri

24/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.