Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Blåt håndværkerøje til Greve KommunePolitikerne på Greve Rådhus fik dårligt råd af advokat. Det koster skatteyderne 4 millioner kroner.

Blåt håndværkerøje til Greve Kommune

Greve Kommune dømt i Landsretten til at betale Installatøren A/S 8 millioner kroner i ekstraregning for arbejde i forbindelse med opførelsen af skandaleramt plejehjem

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Østre Landsret har afsagt dom i ankesagen omkring det økonomiske opgør mellem Installatøren A/S og Greve Kommune, og dommen giver Installatøren medhold i, at Greve Kommune skal betale over otte millioner kroner, hvortil kommer næsten 310.000 kroner i sagsomkostninger til Installatøren A/S. Dertil kommer udgifter til syn og skøn for landsretten og kommunens egen advokat.

Installatøren A/S lagde i juni 2014 sag an mod Greve Kommunen med krav om betaling af en ekstraregning for det arbejde, Installatøren A/S havde udført i forbindelse med opførelsen af Langagergaard Plejecenter.

Advokats råd kostede kommunen dyrt
Installatøren A/S krævede cirka 9,2 millioner kroner, og Byretten gav i oktober 2017 dom Installatøren A/S medhold i, at Greve Kommune skulle betale 4.551.832,55 kroner plus renter, som blev opgjort til cirka 1,6 millioner kroner.

Kommunens advokat opfordrede anbefalede kommunen at anke dommen til Landsretten, og Byrådet fulgte rådet, der skulle vise sig at koste kommunen dyrt, idet Landsretten ikke alene kom frem til, at Installatøren A/S havde krav på betaling, men også at betalingen skulle være næsten dobbelt så høj som det beløb, Byretten kom frem til.

Advokatregning kendes endnu ikke
Retten finder ikke, at kommunen har kunnet bevise, at den af Installatøren A/S krævede betaling kan anses for at være for høj, eller at Installatøren A/S ved passivitet har afskåret sig fra at kræve yderlig betaling for det udførte arbejde, materialer og leje af byggestrømsmateriel.

Kommunens udgifter til advokaten, der gav det dårlige råd, kendes ifølge kommunens forvaltning ikke på nuværende tidspunkt.

Pengene til erstatningen findes ”som et anlægsprojekt” og belaster dermed kommunens anlægsramme

Læs mere om Byggeri

25/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder