Aktuelle nyheder - Byggeri

Bo på Toppen mod himmel og horisont

Bo på Toppen mod himmel og horisont

Svendborg Architects, BOGL og Sophia Kalkau udvikler nyt boligområde ‘Solbakken’ på Toppen i Trekroner

Del artiklen på

Arkitektvirksomhederne Svendborg Architects og BOGL samt kunstner Sophia Kalkau har vundet konkurrencen om udviklingen af et nyt boligområde på Toppen i Trekroner nær Roskilde. Opgaven er blevet til i tæt samarbejde med KSE Ejendomme, hvor det nære og trygge naboskab, udsigter, kunst og landskab har været nogle af fokuspunkterne.

- Vi er meget stolte over og ser frem til at arbejde videre med udviklingen af dette nye, særlige boligområde på Toppen i Trekroner. De smukke udsigter mod himmel og horisont samt det landskabelige terræns naturlige fald fra Toppen er videreført ind i arkitekturen og skaber rum for det nære, trygge naboskab for de nye beboere, udtaler Johnny Svendborg, ejer og arkitekt, Svendborg Architects.

Mod himmel og horisont
Orienteringen omkring og mod de smukke udsigter fra Toppen er afsæt i den arkitektoniske ide. I de grønne, sammenbindende gårdrum disponeres en tæt-lav boligstruktur, der favner et nært landskabsrum for fællesskabet og åbner sig mod fjernere landskabsrum og udsigter, som f.eks. Roskilde Domkirkes karakterfulde og historiske kirkespir og Energitårnets karismatiske og moderne vertikalitet.

Projektet omfatter 20 boliger i to etager disponeret i mindre rækkehusklynger omkring to indre gårdrum.

Med Toppen i Trekroner søges mod at lade boligerne underordne sig kurvaturen og bruge det eksisterende fald, som en kvalitet både i de grønne og sociale mellemrum og i boligerne omkring det - at bo på toppen mod himmel og horisont.

Boligernes ensidige taghældning åbner sig mod himlen og horisonten, og gennem åbninger/indbyggede tagvinduer i tagfladen og facaderne trækkes himmellys ind, og udsigter og gennemkig mod himmel og horisont etableres - som sprækker fra de indre gårdrum af mere privat karakter.

Integreret kunst
Som en del af boligerne foreslås kunstprojektet 'Sølvskyggerne' af Sophia Kalkau, som et integreret lag i arkitekturen og boligfacaderne, som ramme omkring de indre gårdrum, og som diskrete ornamenter, der opstår og forsvinder, når man bevæger sig mellem husene.

- Roskilde Kommunes målsætning og ønske om kunstnerisk bearbejdning af bebyggelserne i Trekroner er meget positiv og ambitiøs. Med kunstner Sophia Kalkau´s kunstprojekt ‘Sølvskyggerne’, tilføjes arkitekturen en ekstra dimension og tyngde, der gavner og styrker det samlede projekt, udtaler Johnny Svendborg, ejer og arkitekt, Svendborg Architects.

Fakta:
Projekt: Solbakken, Toppen, Trekroner
Bygherre: KSE Ejendomme
Myndighed: Roskilde Kommune
Etageareal: 2500 m2
Udførelsesperiode: 2017-2019

-kj

Læs mere om Byggeri

28/3 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z