Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligmarkedet på vej tilbage til smult vande

Boligmarkedet på vej tilbage til smult vande

I en tid med tryk på boligmarkedet burde det være attraktivt for ikke mindst kommunerne at udbyde byggegrunde, men udbuddet er helårsgrunde er faldet med 36 procent.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Lysten til at bygge nyt er ellers stigende, fordi udbuddet af eksisterende boliger har været historisk lavt med salgstider, der ikke siden 2008 har været så korte som netop nu. I løbet af det seneste år er de gennemsnitlige salgstider faldet med en måned for parcelhuse, og det tager i øjeblikket i gennemsnit 120 dage at få solgt.

Det viser beregninger, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet af tal fra Boligsiden, men Nybolig forventer ikke, at salgstiderne falder yderligere i år.

Tilbage mod normalen
Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig tror, at markedet har ramt bunden for salgstider med 120 dage. Det skyldes dels, at boligudbuddet er begyndt at stige og dels at danskerne igen begynder at tage på ferie:

- Vi begynder så småt at vende tilbage til livet før alle restriktionerne, så derfor er det også rimeligt at antage, at boligmarkedet også vil blive påvirket af den nye adfærd, og måske vil salgstiderne stige lidt igen i løbet af efterår og vinter, siger han.

Regionale forskelle
Ifølge Peter J. Mattsen peger både nøgletal og efterretningerne fra Nyboligs 220 forretninger på et boligmarkedet, der er ved at vende tilbage til tiden før Corona.

- Der er selvfølgelig regionale forskelle, hvor det eksempelvis i gennemsnit kun tager 50 dage at komme af med et parcelhus i Hovedstadsområdet, mens det tager 183 dage i Nordjylland. Men generelt er der ingen tvivl. Boligmarkedet går roligere tider i møde, siger han.

Læs mere om Byggeri

5/8 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.