Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Boligsælger kræver 30.000 kr. for 6 ruller toiletpapirJonas Melander Hammer, er en af de andelsboligkøbere som er blevet mødt med krav om at skulle betale 30.000 kr. for 6 ruller toiletpapir i forbindelse med købet af en andelsbolig.

Boligsælger kræver 30.000 kr. for 6 ruller toiletpapir

TV 2 har undersøgt omfanget af penge under bordet i forbindelse med køb af andelsboliger. Undersøgelsen viser, at mere end 70 % af de boligsøgende har mødt sælgere, der kræver penge under bordet.

Del artiklen på

Markedet for andelsboliger i de større danske byer er brandvarmt, hvilket frister et stort antal sælgere til at tage en overpris. I stedet for at sælge andelsboligen til den lovlige maksimalpris, så må de mange interesserede købere regne med at skulle betale et anseeligt beløb under bordet, hvis de vil have lejligheden.

30.000 kr. for 6 ruller toiletpapir
Studerende Jonas Melander Hammer, er en af de andelsboligkøbere som er blevet mødt med krav om at skulle betale 30.000 kr. for 6 ruller toiletpapir i forbindelse med købet af en andelsbolig. Danske Boligadvokater har gennem årene set mange kreative eksempler på 'penge under bordet', hvor køber er blevet tvunget til at købe alt fra klædeskab til stereoanlæg mv. til priser som langt overstiger den reelle værdi.

Med skjult kamera dokumenterer TV 2 to andre forsøg på at modtage penge under bordet. I et tilfælde forlanger sælger overpris for indbo, mens der i et andet tilfælde kræves 100.000 kr. i en kuvert i forbindelse med underskrift af købsaftale.

Underminerer andelsboligtanken
Ifølge Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater, har problemet med penge under bordet altid været der, fordi der er maksimalpriser på andelsboliger. Desuden er de stigende priser på ejerlejligheder med til at presse priserne på andelslejligheder op.

- Hvis maksimalprisen er lavere end det markedet vil betale, så vil der være nogle der synes, at det er en god idé at kræve penge under bordet, siger Jan Schøtt-Petersen.

Jan Schøtt-Petersen understreger, at det er et skråplan som vil underminere andelsboligtanken om beherskede priser og prisudvikling. Andelsboligformen er en del af mangfoldigheden på boligmarkedet, som skal være med til at sikre at der er plads til gode og billige boliger til bl.a. unge mennesker, der vil ind på boligmarkedet.

Ventelister kan være en løsning
Problemerne med penge under bordet findes især i de billige andelsboligforeninger, hvor man anvender vurderingsprincipper, som bygger på den offentlige ejendomsvurdering.

- Det er i de andelsboligforeninger vi oplever de gode og prisbillige lejligheder, men det er også der at vi oplever overpriser og penge under bordet, siger Jan Schøtt-Petersen.

For at imødegå at der betales penge under bordet anbefaler formanden for Danske Boligadvokater, at andelsboligforeningerne opretter en åben venteliste, hvor man sælger til den, der står øverst på listen.

En køber, der har betalt penge under bordet kan gøre indsigelse og kræve at få de penge tilbage, som ikke er en del af den officielle pris på andelslejligheden. Men i praksis er det svært at bevise at transaktionen har fundet sted, hvis der ikke er noget bilag og sælger har fået pengene i en kuvert.

-jhn

Læs mere om Byggeri

14/8 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder