Aktuelle nyheder - Byggeri

Brødrene Byggesjusk: Kommune truer med at kondemnere brandfarlige ejendommeKommunens kondemneringsvarsel sker efter en besigtigelse af 38 af Grønnelys lejligheder i starten af måneden. Foto: Gribskov Kommune.

Brødrene Byggesjusk: Kommune truer med at kondemnere brandfarlige ejendomme

Hvis ikke Grønnely i en fart får styr på brandsikkerheden, vil Gribskov Kommune erklære flere af bygge- og boligselskabet ejendomme ubeboelige. Det er langt fra første gang, at brødrene Blak, der står bag Grønnely, har byggesjusket sig i vanskeligheder

Del artiklen på

Af Daniel Christensen

Gribskov Kommune har afsendt varsel om påtænkt kondemnering af bygge- og boligselskabet Grønnely A/S' ejendom på Rostgårdsvej i Gilleleje. Det sker på baggrund af kommunens tilsyn med brandsikkerheden på ejendommen i fredags.

Kondemneringen betyder, at Byrådet kan erklære ejendommen uegnet til beboelse, hvis ikke Grønnely A/S udbedrer fejlene. Grønnely har nu indtil 21. februar til at oplyse, hvilke arbejder der udføres for at udbedre de kritiske forhold - bland andet brandforholdene på ejendommen - og hvornår de forventer at være færdige.

Borgmester: En kedelig sag for alle parter
Kommunen nåede for nylig til samme konklusion efter tilsyn på Grønnely A/S’ ejendom på Gydevej i Esbønderup og sendte varsel om kondemnering i fredags. Borgmester Bent Hansen (V) siger:

- Jeg håber virkelig at Grønnely lever op til deres ansvar og får udbedret forholdene på de to ejendomme, så beboerne kan leve godt og sove trygt i deres lejligheder om natten, siger han og konstaterer, at et varsel om kondemnering er et meget vidtrækkende skridt. Han fortsætter:

- Jeg er sikker på, at Grønnely forstår budskabet og fortsætter de udbedringsarbejder, som jeg hører, de allerede er i gang med. Det er en for alle parter kedelig sag. Ikke mindst for beboerne, konstaterer borgmesteren.

Vil rette op
Til TV2 Lorry lover brødrene Peder og Kristian Blak, der står bag Grønnely, bod og bedring.

- Vi er utrolig kede af situationen og de gener, beboerne er blevet påført – og vi retter tingene op hurtigst muligt. Vi mener det, når vi siger, at vi ønsker at rette op og lytte til vores lejere. Vi tager dialogen med beboerne som samlet gruppe og tager kontakt til hver lejer individuelt for at aftale, hvordan vi bedst får fejl og mangler udbedret, siger Peder Blak i et skriftligt svar til mediet. 

Det er langt fra første gang, at firmaet Grønnely har gjort sig upopulær hos beboere og politikere i Gribskov Kommune. TV2 Lorry har fundet adskillige eksempler, på at borgere har været plaget af følgerne af massiv byggesjusk, der eksempelvis har resulteret i utætte tage og skimmelsvamp. En beboer har endda oplevet, at der pludselig stod kloakvand op i soveværelset, fordi stengulvet var blevet bygget ovenpå en kloak.

Viceborgmester i Gribskov Kommune, Trine Egetved (K), gav i sidste uge udtryk for, at hun overvejer at politianmelde Grønnely.

Læs mere om Byggeri

9/2 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.