Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Bæredygtigt byggeri i Vinge

Bæredygtigt byggeri i Vinge

Milliardinvesteringer i en bar mark ved Frederikssund sætter nu de første spor i landskabet

Del artiklen på

Det store smil var fremme, da der mandag den 11. september blev taget første spadestik til centrum i den nye bæredygtige by Vinge.

- Det er noget helt specielt at tage første spadestik her på marken. Det er på én gang startskuddet til Vinge Centrum men også en kulmination på det enorme planlægningsarbejde, der er lavet forud. Frederikssund Byråds vision om en ny, stor bæredygtig by med et grønt bycentrum bliver grundlagt her i dag, hvor vi stikker spaden i jorden.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at følge udviklingen af byggeriet af Vinge Centrum på nærmeste hold, siger Frederikssund Kommunes borgmester John Schmidt Andersen (V).

Stor interesse
Omkring 150 borgere var mødt frem for at se og deltage i det første spadestik i det område, der om få år vil bestå af bygninger i op til otte etagers højde og en helt ny S-togsstation.

Borgerne kunne bruge spaden sammen med medlemmer af Frederikssund Byråd så der blev taget et første spadestik mange gange på det sted, hvor den kommende nye adgangsvej til Vinge C, Boulevarden skal forløbe. Både projektets entreprenør og investor ser frem til at gøre Vinge Centrum til virkelighed.

- Projektet i Vinge er et af de mest spændende, vi har været del af i nyere tid. Takket være vores tidlige inddragelse og samarbejde med Frederikssund Kommune, AP Ejendomme og de øvrige parter, tror vi på, at vi kan udtænke og indarbejde de mest attraktive løsninger for Vinges beboere at leve, bo og arbejde i fremover, udtaler Jesper Nordby, koncerndirektør i MT Højgaard.

- Med dagens spadestik begynder vi for alvor at virkeliggøre visionen om Vinge C. I dag lyder det egentlige startskud til et meget ambitiøst projekt, som kommer til at danne rammerne for unge og ældre borgere samt små og store virksomheder. Om ikke alt for længe vil Vinge C være en by, der uden tvivl bliver et nyt knudepunkt i området. Jeg er stolt over, at vi i AP Pension opfører bygningerne i Vinge i et langsigtet samarbejde med kommunen, siger direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Omfattende investering
Realiseringen af Vinge Centrum omfatter etablering af 150.000 etagemeter byggeri til et højt og tæt bycentrum med masser af natur mellem bygningerne. Der skal etableres både ejerboliger og lejeboliger, erhvervslejemål, detailhandel og byggeri til offentlige formål.

Centralt i Vinge kommer en ny S-togstation som en livsnerve, der vil give Vinges kommende indbyggere en transporttid til København på kun 40 minutter. Stationen med tilhørende landskabsbro, der er tegnet af Henning Larsen Arkitekter, ventes færdig i slutningen af 2019.

- eca

Læs mere om Byggeri

12/9 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder