Aktuelle nyheder - Byggeri

Brugerne inddrages i tilblivelsen af nyt børnehusBørnehuset Egekrattet bygges i genbrugsmaterialer og ud fra børnenes ønsker.

Brugerne inddrages i tilblivelsen af nyt børnehus

Tirsdag tages første spadestik til Varde Kommunes nye dagtilbud Egekrattet. Det nye børnehus indrettes efter børnenes ønsker og opføres i genbrugsmaterialer fra den tidligere Brorsonskole og daginstitutionen Lysningen

Del artiklen på

Den 6. juni bliver første spadestik taget til Vardes nye dagtilbud, Børnehuset Egekrattet. Det nye byggeri kommer til at samle børnene fra de nuværende dagtilbud Vuggestuen Isbjergparken og Børnehuset Lysningen fra sommeren 2024.

Børnehuset Egekrattet bygges til børn og med inddragelse af børn. Det betyder, atbørnene fra Vuggestuen Isbjergparken og Børnehaven Lysningen har været med på råd i udformningen af det nye dagtilbud.

Børnene har blandt andet ønsket sig store sandkasser til at grave løs i, en masse legehuse, trampoliner til at hoppe højt på og hængekøjer til at slappe af i. Alle ønsker kommer til at gå i opfyldelse. Børnene kan for eksempel se frem til at lege i to små landsbyer bestående af legehuse.

Udover at bruge solide materialer vil der i byggeriet blive brugt genbrugsmaterialer fra nedrivningen af Brorsonskolen samt materialer fra Børnehuset Lysningen. Det er blandt andet legeredskaber, mursten, genbrugstræ og limtræ, der bliver genbrugt.

- Med Børnehuset Egekrattet får vi et dagtilbud med plads til mange børn, men hvor nærhed og tryghed fortsat forbliver i fokus. For vores dagtilbud skal fremfor alt give børn mulighed for at lære, lege og udvikle sig. Samtidig giver placeringen i nærheden af to andre dagtilbud, Frelloskolen og Sportium nogle enestående muligheder for at bygge bro mellem institutioner og børn, fritid og kultur samt det omkringliggende samfund, siger Lars Teglgaard (V), midlertidig formand for Udvalget for Børn og Læring i Varde Kommune:

Børnehuset Egekrattet bliver 920 m2 stort og har plads til 50 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn.

Byggeriet koster 29 millioner kroner eksklusiv moms.

Rådgiverteamet består af:

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S, der er totalrådgiver på projektet, samt Ingeniørgruppen Vestjylland ApS og Wad LANDSKABSARKITEKTER A/S.

Hovedentreprenøren på projektet er Maskinsnedkeriet Phønix ApS.

-dc

Læs mere om Byggeri

1/6 2023