Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Budolfi Plads er klar til byggestart

Budolfi Plads er klar til byggestart

NCC sætter gang i det prestigefyldte byggeri i Aalborg. Lokalplanen er vedtaget, og halvandet års planlægning er afsluttet. Pladsen forventes færdig i 2019

Del artiklen på

Planerne om at forvandle Budolfi Plads fra en nedslidt plads til et grønt, imødekommende bymiljø, har passeret en ny milepæl. Politikerne i Aalborg Kommune har netop vedtaget lokalplanen, og entreprenøren NCC går nu i gang med at opføre byggeriet, der kommer til at rumme både p-kælder, dagligvarebutik, restaurant, cafe og specialbutikker samt boliger.
Glæden over igangsættelsen af det meget omtalte byggeri er da også stor hos områdedirektør hos NCC, Henrik Krogh Holm:

- Vi glæder os meget til at komme i gang på pladsen. Det er et spændende og komplekst projekt, som vi har arbejdet på meget længe. Derfor er det også ekstra dejligt nu for alvor at komme i gang med at omdanne Budolfi Plads til glæde for aalborgenserne.

Flot projekt
Også Kristian Højsleth, der er direktør for selskabet bag Budolfi Plads A/S glæder sig over, omdannelsen af Budolfi Plads nu er i gang:

- Vi har haft et meget godt og positivt samarbejde med Forvaltningen og politikerne i Aalborg Kommune, og vi synes samarbejdet har resulteret i et fantastisk flot og gennemarbejdet projekt. Vi har naturligvis set frem til at komme i gang med byggeriet og ikke mindst begynde at få udlejningen af butikkerne i gang.

Rema 1000 har været med fra start og får facade i Vingårdsgade. Udlejningen af de øvrige erhvervslokaler er overdraget til Nybolig Erhverv Aalborg, som allerede har fået flere forespørgsler.

Kompliceret undergrund kræver specialviden
NCC går nu i gang med funderingsarbejdet på pladsen sideløbende med det resterende nedbrydningsarbejde. NCC vil i funderingsarbejdet tage skånsomt hensyn til den arkæologiske undergrund og de omkringliggende bygninger og gør brug af virksomhedens specialviden om fundering i højt komplicerede områder.

- En af konsekvenserne af at bygge inde midt i byen er, at vi må tage alternative metoder til fundering af bygningen i brug. I stedet for pilotering anvender vi borede fundamentspæle, der støbes på stedet. Det er en proces, der er langt mere tidskrævende end normalt og vil tage det meste af 2017, siger Jakob Søe Lundgaard, projektchef ved NCC.

-jhn

Fakta om Budolfi Plads
• Ca. 6900 m2 erhverv, dagligvarebutik og lejligheder
• Ca. 4700 m2 P-kælder med adgang til 100 offentlige P-pladser
• Bygherre: Budolfi Plads A/S
• Bygherrerådgiver: Juul Bygherrerådgivning
• Totalentreprenør: NCC Danmark
• Arkitekt: Kjaer & Richter
• Ingeniør: Balslev Rådgivende Ingeniører

Læs mere om Byggeri

19/6 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder