Aktuelle nyheder - Byggeri

Building Green sætter fokus på fremtidens boligformerDet store tryghehedsskabende renoveringsprojekt Bispehaven vil også komme til debat.

Building Green sætter fokus på fremtidens boligformer

Fremtidens trends inden for bæredygtig byudvikling og boligformer er i fokus, når Building Green Aarhus løber af stablen i Centralværkstedet den 3.-4.april

Del artiklen på

Kommer vi til at se flere selvforsynende bysamfund eller bliver boligerne i højere grad tilskåret nye familiemønstre? Skal vi bo tættere på mindre plads eller designe naturlandskab helt ind i spisestuen?

De spørgsmål, og mange flere, bliver stillet, forsøgt besvaret og sat til debat under forårets Building Green Aarhus den 3.-4. april, hvor flere talere fra ind- og udland taget emnet op til debat.

Fremtidens boliger og døgnfluer
Kristina Jordt Adsersen, der er segmentschef for boligbyggeriet i LINK Arkitektur, er en af dem, der beskæftiger sig med fremtidens boligformer, og hun holder indlæg om emnet på Building Green den 4. april.

- Vi bygger så mange nye boliger i disse år, der vil præge vores byer og deres beboere i de næste mange hundrede år. Derfor skal vi tænke langsigtet og helhedsøkonomisk. Vi skal både fokusere på ressource- og energiforbrug, men også på social bæredygtighed ved blandt andet at sikre fleksible boliger, der understøtter mange typer livsmønstre og fællesskaber, fortæller hun.

I sit indlæg giver Kristina Jordt Adsersen sit bud på, hvad der bliver fremtidens levedygtige boliger eller døgnfluer.

- I fremtidens boliger og bydele vil både energimæssig bæredygtighed og social bæredygtighed gå hånd i hånd og skabe nye typer grønne miljøer og fællesskaber, som vi ikke før har set så meget til. Jeg inddrager projekter som Fystikkbakken, der indeholder nye boligtypologier som ’søstre’-, skilsmisse-’ og ’venneboligen’, og jeg vil også komme ind på vores store tryghedsrenoveringsprojekt Bispehaven, hvor vi arbejder med et helt bydelskvarter.

Byer skal genopfinde sig selv
Julie Holck og Simon Glinvad Nielsen fra rådgivningsbureauet LivingCities kommer også på banen til Building Green og udfordrer den vante forestilling om, hvad en by skal være.

- Borgeren er det vigtigste råstof i enhver urban sammenhæng. Vi ser stort set altid, at finansieringen af store udviklingsprojekter standser, når den røde snor er klippet. Den bæredygtige by er den by, som nærer sig selv indefra, både økonomisk, kulturelt og socialt, fortæller Simon Glinvad Nielsen fra LivingCities.

Til Building Green vil Julie Holck og Simon Glinvad Nielsen diskutere behovet for at genopfinde den danske by i en tid, hvor detailhandlen kæmper, lejemål står tomme og flere og flere byer kommer til at ligne hinanden.

- Vi mener, at byudvikling i langt højere grad må involvere byens mange lag og aktører. Vi kan ikke udvikle fremtidens bymidter uden at forstå detailhandlernes udfordringer. I England udvikler de økonomiske kredsløb, som langsomt heler de splittede bymidter. Hvad kan vi lære af dem? I USA nærmer man sig en ny urban ærlighed, hvor man går væk fra citybranding og fortæller byens sande historier på godt og ondt, lyder det fra Simon Glinvad Nielsen.

Højhusbyggeri i Aarhus til debat
Aarhus er lige nu inde i en rivende udvikling. Der er gang i byudviklingen og en række spektakulære projekter skyder op af jorden, der gør Aarhus både højere og tættere.
Men er byfortætning og højhuse fremtiden for Aarhus?

Det sætter Aarhus kommune til debat på Building Green, når Mikkel A. Thomassen fra Smith Innovation får et panel af gæster fra C.F. Møller, Hele Landet, DGNB og Aarhus Kommune på scenen til en debat omkring byfortætning og højhusbyggeri i Aarhus.

To andre hovedtalere på Building Green har også fokus på fremtidens byer og boliger. Den britiske arkitekt Sadie Morgan holder et indlæg om byliv og livskvalitet, og den danske arkitekt Anders Lendager vil tale om cirkulær økonomi som driver for fremtidens bæredygtige byudvikling og arkitektur.

-jhn

Fakta om Building Green, Aarhus 2019
• Building Green afvikles i Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C, den 3. og 4. april 2019.
• Læs mere her

Læs mere om Byggeri

22/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.