Aktuelle nyheder - Byggeri

Byfortætning med træ på toppen Illustration af det finske vinderprojekt fra City above the City af Lisa Voigtländer

Byfortætning med træ på toppen

Nye produkter i massivtræ kan forbedre kvaliteten af beboelse i bymiljøer

Del artiklen på

Urbanisering skaber stadig større efterspørgsel på højere konstruktioner til fortætning af byggeriet i byer.

Effekterne af klimaforandringer begrænses
Brugen af massivtræ til byggeri i byer kan hjælpe myndigheder og bygherrer med at opfylde mål for en højere bebyggelsestæthed, samtidig med at miljøpåvirkningen reduceres. Det kan derfor gøre en forskel, hvilke materialer arkitekter og entreprenører vælger til udførelsen af de fremtidige konstruktioner, der skal sikre en bæredygtig byudvikling.

Flere etager fremstillet af træ
Forskning viser, at cirka en fjerdedel af bygningerne i byerne kan bære nye etager fremstillet af træ. Der findes altså et stort potentiale for at etablere flere kvadratmeter ved at bygge ovenpå eksisterende byggeri med træ på toppen.

Nye boliger i ny by over byen
I 2016 afholdt Metsä Woods en international konkurrence, City above the City, hvor deltagerne blev bedt om, at foreslå løsninger til nye boliger oven på de eksisterende bygninger i byerne i 2 kategorier med mindre og større skala.

- Ved at bruge toppen af eksisterende bygninger som byggeplads kunne vi udnytte et areal, der allerede var i brug. Den metode giver et enormt potentiale for at bygge tættere i f. eks. Berlin med minimal påvirkning af byens udbredelse på landjorden, siger Sigurd Larsen, dansk arkitekt med base i Berlin.

Metsä Wood producerer bjælker, kaldet Kerto LVL, laminated veneer lumber, der er velegnede til påbygning af ekstra etager. Et højt niveau af præfabrikation og tilpasning til den enkelte opgave, betyder at montage kan udføres hurtigt. Nye etager kan nemt boltes på eksisterende konstruktioner.

Massivtræ kan genbruges
Nedrivning af bygninger fremstillet af materialer som beton og stål kræver store mængder energi og genererer betydelige mængder affald. Arkitektur i massivtræ kan derimod let genbruges. Det sikrer, at kulstof lagret i laminerede træbjælker bindes næsten uendeligt.

En undersøgelse, foretaget for nylig viser, at næsten halvdelen af alle nedrevne boligbyggerier i England er mellem 11 og 32 år gamle, mens en gennemsnitlig japansk kontorbygning holder i mellem 23 og 41 år.

Metsä Wood fremstiller produkter af nordisk træ i topkvalitet.
Metsä Wood er miljøvenlige produkter til konkurrencedygtige priser.

Se konkurrenceforslag fra City above the City

- eca

Læs mere om Byggeri

25/9 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.