Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Byggefirma fremtidssikrer sine ansatteI HP Byg vil de sikre, at de rette kompetencer er til stede i virksomheden, og alle medarbejdere udvikler sig i forhold til faglige funktioner, ambitioner og ønsker.

Byggefirma fremtidssikrer sine ansatte

Alle 175 medarbejdere hos entreprenørvirksomheden HP Byg har fået nye muligheder for at uddanne og udvikle sig igennem hele arbejdslivet

Del artiklen på

Hos HP Byg er situationen den samme som hos mange andre i byggebranchen. Der er travlhed i byggeriet, og rift efter den rette arbejdskraft til at løse den voksende mængde ordrer. Derfor har ledergruppen taget konsekvensen og tænkt i nye retninger for at fremtidssikre, at de rette kompetencer er til stede i virksomheden, og alle medarbejdere udvikler sig i forhold til faglige funktioner, ambitioner og ønsker.

Alle skal udvikle sig
Alle ansatte på alle niveauer i HP Byg laver en individuel udviklingsplan, som for nye medarbejdere bliver revideret hver tredje måned, og for de øvrige i organisationen er det implementeret i medarbejderudviklingssamtalen. Med et personligt tilrettelagt uddannelsesforløb er det ledelsens forhåbning, at det både vil fastholde og tiltrække medarbejdere, som ønsker at tilføje viden og dygtiggøre sig.

- Vi har en ambition om at udvikle os sammen, og vores folk er gode til at lære fra sig som mentorer. Den nærmeste leder fungerer som sparringspartner, så den enkelte medarbejder får støtte til at vokse med opgaverne og ansvaret, forklarer produktionschef Christian Lykke Møller.

Det er i orden at spørge
Desuden bliver nye medarbejdere i HP Byg tildelt en såkaldt kammerat, som kan hjælpe med at sætte vedkommende ind i alle de daglige gøremål, rutiner og problemstillinger, så tvivl ikke står i vejen for deres udvikling. En af de nyligt nyansatte har på den måde hurtigt fået opbygget et stort kendskab til praktiske opgaveløsninger.

- Det er en helt naturlig del af kulturen at spørge til råds, og alle er meget villige til at delagtiggøre mig i, hvilke opgaver de er i gang med, og hvordan de løser dem. Som ung mand i branchen og nyansat i firmaet er det vigtigt for mig at kunne dygtiggøre mig, og med HP Education bliver det meget tydeligt for mig, at her går jeg ikke i stå, og der er gode anciennitetsmuligheder, fortæller 29-årige entrepriseleder Laust Hjul Nielsen.

Tilpasset personlige behov
Indholdet i HP Education skal naturligvis passe til den enkelte, men overordnet set er det formålet at klæde entrepriseledere på til at være gode til at kommunikere og styrke deres viden om arbejdsmiljø, økonomi, kvalitet og tidsstyring. Projektlederne kan få opgraderet ledelsesevner eller specialisere sig. Projektchefer kan dygtiggøre sig i blandt andet certificeringsordninger, procesoptimering eller byggetekniske forhold. De øvrige medarbejdere på byggepladserne, i administrationen, økonomiafdelingen, HR, arbejdsmiljø eller IT kan også deltage i kurser og få nye redskaber til håndtere deres opgaver eller tilegne sig viden på områder, som ikke varetages på nuværende tidspunkt.

- Vi samler gerne faggrupper for at dele deres faglige viden. Eksempelvis har vi samlet alle lærlinge til en særlig lærlingedag med fokus på arbejdsvilkår og trivsel på arbejdspladsen. Her kan de høre vores to netop udlærte tømrerlærlinge og en konstruktørlærling fortælle om deres erfaringer. Gennem videndeling kan vi nemlig komme mange problemer til livs og finde løsninger til glæde for os alle, uddyber Christian Lykke Møller.
-jhn


Læs mere om Byggeri

10/11 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder