Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggepartnerskab med navn og de første aftaler

Byggepartnerskab med navn og de første aftaler

KAB's byggepartnerskab, der nu har fået det officielle navn '&os Byggepartnerskab', har byggeaftaler for ca. en milliard kroner i pipelinen

Del artiklen på

KAB's byggepartnerskab, der i forsommeren blev indgået med Enemærke & Petersen, JJW Arkitekter, Kant Arkitekter, SLA Architects, Norconsult, Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma og Rekommanderet, arbejder lige nu i to spor: Projektsporet, hvor de første byggeaftaler netop er skrevet under, og det går derud af med kontraktuelle diskussioner. Derudover arbejder man koncentreret med udviklingssporet, hvor der skabes de processer og standarddokumenter, som &os byggepartnerskabet skal arbejde ud fra i de kommende år

- Over de næste måneder rykker flere og flere medarbejdere fra de 8 forskellige partnerskabsvirksomheder ind på kontoret og en afgørende del af udviklingssporet er at skabe en fælles, tillidsbaseret arbejdskultur, fortæller byggeudviklingschef i KAB, Ulrik Steen Jensen, fra det fælles partnerskabskontor på Havneholmen i København.

Navn lægger op til fællesskab
Netop fællesskabstankegangen er grundlaget for partnerskabets nye officielle navn: '&os Byggepartnerskabet':

- Vi ønskede et navn, der netop signalerer fællesskab, og som alle kan genkende sig selv i - et navn der også signalerer partnerskab til de boligorganisationer, vi bygger for sammen med KAB. Hensigten er, at navnet ses og forstås i sammenhæng med bygherrerne i KAB-fællesskabet. Så man f.eks. kan sige 'SAB &os' eller 'Sydbo &os', forklarer Kim Thinggaard fra Enemærke & Petersen og projektdirektør i byggepartnerskabet.

Tidlig rådgivning giver sunde projekter
Lige nu kigger &os Byggepartnerskab ind i projekter for en milliard kroner, og for Kim Thinggaard er det guld værd at komme så tidligt ind i arbejdet med den store portefølje:

- I partnerskabet får vi muligheden for at arbejde som rådgivende entreprenører i disse helt spæde faser, og vi kan bygge en tillid op. Her kan vi få det indblik i hinandens interesser, som erfaringsmæssigt gør, at vi ender med økonomisk sunde projekter, der afleveres til tiden og er af god kvalitet.

'Best man'-princippet
Hos KAB åbner den tidlige inddragelse op for ressourcer, som ikke ellers har været tilgængelige tidligt i byggeprocesserne:

- Byggepartnerskab arbejder lige nu sammen om nogle byggeprojekter, som er yderst komplekse og tidligere kunne give knuder i den traditionelle samarbejdsform. Men her i partnerskabet får vi adgang til en hel palette af ressourcer - partnerskabsvirksomhederne kalder det 'best man'-princippet, hvor de plukker deres bedste profiler til at hjælpe os i specifikke problemstillinger. Samtidigt arbejder vi kontinuerligt sammen med en række nøglepersoner, som vi er enormt trygge ved, og det giver ro på projekterne, lyder det fra Kim Thinggaard.

Erfaring med almene boliger og partnerskaber
KAB's Ulrik Steen Jensen ser frem til at udvikle samarbejdet over den næste årrække:

- I KAB byder vi ind med stor erfaring som bygherre i den almene sektor, og vores partnere arbejder i høj grad baseret på erfaring med partnerskab - de kender rutinerne med at arbejde i processer og de reaktionsmønstre, der opstår i samarbejdet. Men samtidigt er de nysgerrige og åbne overfor vores erfaring og vil gerne skabe et partnerskab 2.0 indenfor almene boliger.

-kj

Læs mere om Byggeri

23/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder