Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Byggeriet efterlyser politisk ansvar for bygninger i klimaindsatsen - Der er nok af energibesparelser at tage fat på, og de kommer ikke af sig selv. Både virksomhederne og forbrugerne har brug for, at politikerne sætter retningen. Foto: Konstruktørforeningen

Byggeriet efterlyser politisk ansvar for bygninger i klimaindsatsen

Den danske klimaindsats bør indtænke effektiv brug af energien i vores bygninger, men der mangler langsigtet politisk ejerskab og ansvar, lyder det i en kronik fra en lang række af byggeriets parter, deriblandt Konstruktørforeningen

Del artiklen på

- Vi opfordrer Folketingets partier til at tage et regulært politisk ansvar for energieffektivisering af vores bygnings- og boligmasse. Det er hidtil blevet ved pæne erklæringer og gode intentioner baseret på en blind forventning om, at tingene vil ske af sig selv.

Det siger en lang række af byggeriets parter og andre organisationer i en kronik i Børsen 11. december 2018 og fortsætter:

- Men en sådan tilbagelænethed kan blive dyr for hele det danske samfund. Skal man sætte gang i en udvikling, hvor både forbrugere, bygningsejere, virksomheder, investorer og myndigheder skærper fokus på væsentligheden ved at energieffektivisere bygnings- og boligmassen, og i langt højere grad tør satse og lade deres dispositioner præge af dette, kræver det, at politikerne eksplicit definerer langsigtede målsætninger.

Det er lettere med bygninger end transport
Ifølge de 16 forfattere til indlægget – der tæller repræsentanter fra Dansk Byggeri, Bygherreforeningen og MT Højgaard til Ingeniørforeningen, Konstruktørforeningen, Concito og Dansk Fjernvarme – er der store energimæssige fordele ved at energieffektivisere 'mindst to ud af tre bygninger' i den eksisterende bygningsmasse, fordi den står for 40 pct. af vores samlede energiforbrug.

Forfatterne mener, at regeringens nylige klimaudspil viser 'flere gode takter bl.a. for fremtidens grønne transportsektor, men at der fortsat er brug for en massiv indsats, fordi meget tyder på, at det er lettere at reducere udledningen af drivhusgasser i bygninger sammenlignet med tiltag i transport- og landbrugssektoren.

Energieffektiviseringer kan give 95.000 jobs
Med adresse til nabolande som fx Sverige og Tyskland opfordrer kronikørerne regeringen til at sætte 'ambitiøse mål' for effektiviseringer i energiforbruget som fx at reducere 30 pct. af Danmarks endelige energiforbrug eksklusiv transportsektoren i 2030.

Med et ambitiøst mål for energieffektiviseringer mener kronikkens forfattere, at der er et stort vækstpotentiale og 'op mod 95.000 nye fuldtidsjob' i sigte. Men det kræver, at regeringen fører an:

- Der er nok af energibesparelser at tage fat på, og de kommer ikke af sig selv. Både markedet, virksomhederne og forbrugerne har brug for, at politikerne sætter retning med både virkemidler og langsigtede målsætninger, der understøtter udviklingen mod mere effektiv brug af energien.

-jhn

Læs mere om Byggeri

14/12 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder