Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Byggeriet trækker i positiv retning

Rekruttering af arbejdskraft har sat sig fast som den vigtigste udfordring for den aktuelle udvikling

Del artiklen på

Omsætningen indenlands viser fremgang inden for finanssektoren, landbruget samt byggeri og anlæg.

De seneste par år er det især privatforbruget og hjemmemarkedet, der har trukket væksten i dansk økonomi. Den tendens ser ud til at fortsætte i 2017, hvor det samlede erhvervsliv i årets første tre kvartaler omsatte for 88,8 milliarder kroner mere på hjemmemarkedet end i den tilsvarende periode i 2016. Procentvis er der tale om en pæn omsætningsvækst på 4,8 procent.

Dansk Byggeri har regnet på tallene fra Danmarks Statistik. Det er således især finanssektoren (+9,8%), landbruget (+8,8%) samt bygge og anlæg (+7,4%), der har oplevet fremgang i den indenlandske omsætning i perioden januar-september sammenlignet med sidste år.

- For byggeriets vedkommende ligger omsætningen lige nu 12,5 milliarder kroner højere end sidste år, og det er især nybyggeri af boliger, der er vækstdriver, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Stigende beskæftigelse
Også byggebeskæftigelsen er stigende. Den voksede med fire procent i 2016, og Dansk Byggeri forventer, at den vil stige med tre procent i år og igen næste år.

- Byggeomsætningen vokser typisk mere end beskæftigelsen, fordi en del byggevirksomheder fortsat kan skrue op for aktiviteten med den eksisterende bemanding. Men det kan ikke blive ved at gå til evig tid, og derfor er rekruttering af arbejdskraft rykket op som vigtigste udfordring, forklarer Bo Sandberg.

- I øjeblikket håndteres rekrutteringsudfordringen med en kombination af flere praktikpladser, mere udenlandsk arbejdskraft, seniorer, der bliver i længere tid på arbejdsmarkedet samt øget digitalisering. Det er især glædeligt, at der foreløbigt i år er kommet cirka 10 procent flere praktikpladser i byggeriet. Men det er også vigtigt at fastholde næsen i det politiske reformspor, for det er lettere at reformere i lyse opgangstider, hvor der er job at få, end i det er i gråvejr.

- eca

 

Læs mere om Byggeri

9/11 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder