Aktuelle nyheder - Byggeri

Carlsberg Byen: Winge Hus og Grønlunds Tårn er godt på vej De to sammensatte bygninger Winge Hus (tv.) og Grønlunds Tårn som de forventeligt kommer til at se ud, når de står færdige i 2021.

Carlsberg Byen: Winge Hus og Grønlunds Tårn er godt på vej

Torsdag den 20. februar var der rejsegilde på to nye bygninger i Carlsberg Byen, som kommer til at favne bredt med kontorer, restaurant, butik og lejligheder til de fleste behov

Del artiklen på

Arkitektur - Byudvikling

Byggeriet består af to sammensatte bygninger: Grønlunds Tårn på 50 meter og Winge Hus-karréen i fem etager ud mod Lagergade nær Vesterbro. Det bliver i høj grad et byggeri med plads til forskellighed i form af 45 boliger, kontorer, butik og ikke mindst en restaurant i stueplan ud mod Kildepladsen. Netop Kildepladsen bliver et helt centralt sted i bykvarteret med grønne træer, legeplads, events, markeder, restauranter og butiksstrøg.

- Winge Hus og Grønlunds Tårn er indbegrebet af den type liv, vi ønsker at skabe i Carlsberg Byen. Her er en varieret boligmasse med indbydende rammer at bo, arbejde og mødes i samt rig mulighed for at få et lokalt samlingspunkt med stemning og puls, siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen.

I selve tårnet bliver der fem lejligheder på hver af de øverste ni etager, alle med altan. Øverst på 14. etage kommer der to private tagterrasser. Fra 1. til 4. etage i både karré og tårn bliver der plads til erhverv, mens der i stueplan kommer både butik og restaurant.

- Det er vores ambition, at byggeriet skal være inviterende i både arkitektur og indretning. F.eks. har vi bygget karréen omkring et atrium, som åbner og forbinder etagerne. Kvadratmeterne i stueetagen lader vi stå helt råt, så den kommende restaurant- og butiksindehaver kan sætte sit eget præg, siger Camilla Schou Wollny, senior projektchef i Carlsberg Byen P/S.

Bruttoetagearealet for projektet inkl. kælder udgør ca. 14.245 kvadratmeter fordelt på boliger, detail og erhverv.

Der er C.F. Møller Architects, der har tegnet områdets bebyggelser, Moe er bygherrerådgiver for Carlsberg Byen Ejendomme, Arpe & Kjeldsholm er entreprenør, mens Niras står for ingeniørarbejdet.

-los

Læs mere om Byggeri

21/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.