left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Cheføkonom: Vi har ikke set det værste endnu

Cheføkonom: Vi har ikke set det værste endnu

Ledigheden er i marts steget hurtigere end på noget tidspunkt siden verdenskrisen i 1930´erne

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring

Mens feberen stiger under corona-krisen, så er fremtidsforventningerne i Danmarks Statistik månedlige konjunkturbarometer for marts – ikke overraskende – blevet faldet i både industri, byggeri og detailhandel.

I byggeriet falder den sammensatte konjunkturindikator fra -4 til -8, og cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, peger på, at i takt med, at ’lukket-skiltene’ i butikkerne skyder op med samme hast som anemonerne i forårets skovbund, og i takt med at ledigheden i marts er steget hurtigere end på noget tidspunkt siden verdenskrisen i 1930´erne, ’er erhvervslivets fremtidsforventninger også på vej ned i dybfryseren’:

Værst i servicesektoren
Og desværre peger Bo Sandberg samtidig på, at ’vi har endda slet ikke set det værste med hensyn til erhvervstilliden’:

- Det kræver en hel måned med den nye overraskende tilstand, vi befinder os i. Værst ser det ud i servicesektoren, men også byggeri og industri er ramt på fremtidsforventningerne. Sådan må det være, når vi også i Danmark står midt i en uventet recession, og når verdensøkonomien i bedste fald står overfor et tabt år 2020. I marts var der stadig 20 procent af bygge- og anlægsvirksomhederne, som ifølge Danmarks Statistik blev begrænset i produktionen på grund af mangel på arbejdskraft, mens der også var 20 procent, som blev begrænset af mangel på efterspørgsel, siger Bo Sandberg.

Tal fra begyndelsen af måneden?
Han mener, at tallene tyder på, at mange af statistikkens besvarelser er indsamlet i begyndelsen af måneden:

- Men tendensen til, at efterspørgsel er ved at være den primære produktionsbegrænsning i byggeriet, var så småt allerede i gang før corona-pandemien viste sit grimme ansigt. I øvrigt viser marts-konjunkturmålingen, at også det våde vejr – især vandmasserne i Jylland – betød, at yderligere 20 procent af bygge- og anlægsvirksomhederne i marts blev begrænset i produktionen på grund af dårligt vejr, slutter Dansk Byggeris cheføkonom.

Læs mere om Byggeri

31/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.