Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Comwell åbner hotel i KøbenhavnIll.: Arkitema Architects.

Comwell åbner hotel i København

Hotellet, der opføres på Trælastholmen i Nordhavnen og er inspireret af havnens historiske pakhuse, kommer til at rumme 493 værelser og 18 konference- og møderum

Del artiklen på

Da Comwell Hotels i 2014 åbnede hotel i Aarhus og Aalborg, var det et led i en ny strategi om at rykke ind i de store byer. Nu forfølger Comwell for alvor deres strategi om at ekspandere deres antal af værelser i de store byer, når de i 2020 slår dørene op til et helt nyt hotel i København.
 
Hotellet i Nordhavnen opføres på Trælastholmen i området mellem lystbådehavnen bag Svanemølleanlægget og Copenhagen International School ved Skudehavnen. Kvarteret har vand til tre sider og udsigt til Øresund, og bliver om få år til en hel ny og attraktiv bydel - midt i København.

Danske AP Pension og det finske pensionsselskab Keva har indgået i et joint venture-samarbejde om etablering af hotellet, og den samlede investering lyder på den anden side af en halv milliard kroner.
 
- I AP Pension har vi en klar strategi om at investere i projekter i deres tidlige udviklingsstadie, så vi kan optimere vores afkast bedst muligt. Samtidig ønsker vi at være med til at gøre en forskel for det lokalområde, vi bygger i. Etableringen af det nye Comwell-hotel i Nordhavnen lever op til begge disse kriterier, fortæller direktør i AP Pension Peter Olsson.

Hotellet får 493 værelser af forskellig størrelse for at imødekomme det varierede behov, hotellet forventes at tiltrække. Derudover kommer der 18 konference- og møderum, restaurant og bar. Når hotellet står opført forventes det at skabe 150 nye arbejdspladser.

Område i udvikling
Det er Udviklingsselskabet By & Havn, der står bag Nordhavnsudviklingen, og som har solgt byggeretten til udvikleren og totalentreprenøren KPC. By & Havn udvikler Nordhavn til en moderne bæredygtig bydel med respekt for områdets historie som industrihavn. Netop dette har været inspiration for byggeriets arkitekter, Arkitema Architects, som bl.a. har ladet sig inspirere af havnens 200 år gamle historie og ikke mindst havnens pakhuse med de karakteristiske og enkle vinduessætning og skodder. Facaden i hotellets vindueshuller bliver befæstet med særlige, kobberfarvede metalplader for at skabe interaktion mellem lyset og spejlinger fra kanalen foran hotellet.
 
Indeni snor bygningen sig som et ottetal med to grønne atriummer i midten, og det grønne strækker sig ud på selve hotellets facade. Alle hotellets offentlige funktioner er beliggende i stueplan, hvor restaurant og bar har udsigt og adgang til kanalen foran hotellet. Københavns Kommune er åbne overfor muligheden for etablering af en vandtaxa, der kan transportere hotelgæsterne direkte ind til Nyhavn.

- Hele området ved Nordhavnen i København er inde i en rivende udvikling i disse år med en utrolig stor byggeaktivitet og etableringen af to nye metrostationer. Bygningen af et hotel i netop Nordhavnen er på en måde oplagt og vil medvirke til at skabe endnu mere liv til området, siger udviklingsdirektør Henrik Hoffmann fra KPC.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderLimtræLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder