Aktuelle nyheder - Byggeri

Corona har forsinket brandsikring af plejeboliger

Corona har forsinket brandsikring af plejeboliger

De store problemer med manglende brandsikkerhed på landets plejehjem er endnu ikke løst, og i nogle kommuner ventes de først løst hen mod slutningen af næste år.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det fremgår af et svar fra boligminister Kaare Dybvad Bek til Karina Adsbøl (DF), efter at ministeren den 20. maj i år sendte et såkaldt ’hyrdebrev’ til kommunerne vedrørende brandsikkerheden i plejeboliger.

'En undersøgelse af problemets omfang har vist, at der i langt de fleste af landets kommuner var en eller flere plejeboliger, hvor brandsikkerheden ikke var i overensstemmelse med de relevante krav.

Kommunerne har løbende meddelt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, hvornår lovliggørelsen af de ulovlige plejeboliger afsluttes, og på nuværende tidspunkt har 63 kommuner meddelt, at samtlige plejeboliger i kommunen lever op til de relevante krav.

Kun begrænset antal bygninger mangler
29 kommuner har meddelt, at lovliggørelsesprocessen afsluttes senest med årets udgang, og seks kommuner har meddelt, at lovliggørelsesprocessen først afsluttes i 2021.

Det drejer sig om Hjørring (afsluttes 1. april 2021), Hedensted (afsluttes primo april 2021), Sønderborg (afsluttes 1. maj 2021), Vejen (afsluttes senest 31. maj 2021), Odense (afsluttes 30. juni 2021) og Bornholm (afsluttes senest d. 31. december 2021).

- De seks kommuner har meddelt, at langt de fleste plejeboliger i kommunen allerede er lovliggjorte, hvorfor det kun er et begrænset antal af bygninger, der fortsat ikke lever op til de relevante krav, oplyser boligministeren.

Corona har forsinket lovliggørelse
Generelt begrundes den forlængede lovliggørelse, at det har været nødvendigt at foretage en yderligere afdækning af de brandtekniske forhold i bygningerne og derefter at indhente afklaring af brandtekniske løsninger hos en brandrådgiver:

- Derudover påpeges det af kommunerne, at de adgangsrestriktioner, der har været på plejehjemmene pga. COVID-19, har forsinket lovliggørelsesprocessen yderligere, slutter Kaare Dybvad Bek

Læs mere om Byggeri

28/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.