Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danmarks måske flotteste tandklinikFoto: VVS Jess.

Danmarks måske flotteste tandklinik

Med eksklusive materialer, specialdesign og håndværk udført i høj kvalitet har Smiledesigns fået en signaturklinik, som skaber stor interesse

Del artiklen på

Arkitektvirksomheden Henning Larsen har stået for designet til indretningen af tandklinikken Smiledesigns. Bygherren valgte entreprenøren VVS Jess til at føre Henning Larsens design ud i livet, da ejerne bag Smiledesigns tidligere har samarbejdet med VVS Jess om etablering af hele 112 tandklinikker på 16 år.

Det var bygherre, der med succes bragte de to parter sammen.

- Det er kommet projektet til gavn, at vi har samarbejdet med en entreprenør med så stor erfaring med at bygge tandklinikker. Vi har lænet os op af deres mangeårige erfaring med at indrette klinikker, og VVS Jess har gennemført den høje kvalitet, vi gerne ville levere til bygherre, siger Signe Blomquist, der er Lead Design Interior Architect ved Henning Larsen.     

Kunsten for VVS Jess har været at få enderne til at mødes, når der gælder konstruktion af tandlægestolens særlige tekniske installationer, byggetekniske krav til tandklinikker, arbejdsgangene i en tandklinik og Henning Larsens design.

- De tekniske installationer er afgørende for driften af klinikken. En tandlægestol er meget dyr at have stående, hvis f.eks. suget ikke virker, fordi konstruktionsopbygningen er forkert. Derfor har vores fokus også været på høj kvalitet af de ting, som gemmer sig bag vægge og lofter, forklarer Mik A. Olsen, der er direktør i VVS Jess og tømrervirksomheden AG-Byg, som varetager tømrer- og murerarbejder ved ombygning af tandklinikker.

Han tilføjer:  

- Opgaven har krævet en stor håndværksmæssig detaljegrad, og det har været en fornøjelse at gennemføre et projekt af denne kaliber rent designmæssigt.

Mellem det hårde og bløde
Henning Larsen har arbejdet med kontrasten mellem det hårde kliniske miljø fra tandlægeverdenen og et blødt og afrundet formsprog, som repræsenterer wellness-miljøet. Det kommer til udtryk i arbejdet med materialer, hvor der er arbejdet med materialer som sten, træ og tekstil.

- Det har været interessant at arbejde med sten som et gennemgående element i netop en tandklinik, da mange af stenens egenskaber og bearbejdningsmetoder lægger sig op af tandens materialitet, og måden tandlægerne arbejder med tænderne på, forklarer Signe Blomquist, der er særligt stolt af, er receptionsdisken, som er udført i sten. Sten går også igen i behandlerummene, hvor stenplader beklæder væggene.

-kj

Læs mere om Byggeri

10/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder