oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danmarks største børneby på vejVerdens bedste børneby opføres af Københavns Kommune ved Prinsessegade, Refshalevej og Laboratoriekanalen på Christianshavn. (Foto: Cobe, Nord Arkitekter, Pk3, Grontmij og dac.dk)

Danmarks største børneby på vej

Byggeriet af Danmarks største børneby på Christianshavn er i fuld gang. Børnebyen bliver Danmarks største institution, hvor mere end 600 børn og unge skal have deres daglige gang i børnehave, fritidsklub eller ungdomsklub

Del artiklen på

De voksende ventelister for børnepasning i Københavns Kommune stiller krav til tempoet for byggeriet.

”Verdens bedste børneby”, som den kommende børneby hedder, er tegnet af Cobe & Nord arkitekter, Grontmij samt PK3 Landskabsarkitekter. For holdet bag byggeriet var det afgørende at vælge let monterbare facader, som både er tidsbesparende i byggeprocessen, og ikke kræver vedligeholdelse.

- Entreprenøren bag byggeriet har efterspurgt løsninger, som giver en flydende byggeproces, og som er let at montere for alle håndværkere på sagen, fortæller Hans Henrik Ter-Borch, som er ansvarlig for facadekonstruktioner hos Rockwool koncernen.

Spændende beklædningsdesign
Arkitekt Mikkel Morris fra Cobe arkitekter forklarer, at Rockwool kunne levere en komplet løsning, som betød en enklere og mere rationel byggeproces, og som var let monterbar. Derudover har Rockwool produkterne nogle gode U-værdier, som også er af stor betydning for os rådgivere. Samlet set har Rockwool løsningerne sparet os for meget besvær, siger arkitekten.

Valget af facadeløsning fra Rockwool indeholder – udover tidsbesparelsen – også en fordel, når det kommer til beklædning af facadeløsningen. I løsningen indgår et facadegrundlag, hvorpå der kan monteres forskellige typer beklædning. Dette kombineret med, at løsningen kan bære op til 50 kg pr. m2, gør, at man kan vælge mange forskellige beklædningsdesign på samme facadegrundlag.

- Fordi børnebyens udformning er inspireret af Københavns forskellige bydele, kommer det frie valg af beklædningsdesign virkelig til sin ret her. Bygningerne har fået forskellige udtryk, hvilket er med til at skabe liv og farverighed i den lille by, siger Hans Henrik Ter-Borch.

I børnebyen er der benyttet omkring ti forskellige facadeplader med adskillige design, som giver bygningerne særlig karakteristika. Noget, som procesleder hos entreprenørfirmaet Jakon A/S, Claus Toft, kalder en ”æstetisk fordel” for byggeriet af børnebyen.

-cmn

Læs mere om Byggeri

2/11 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder