left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk Byggeri: Arbejdsmiljøaftale giver både ro og gør ondt

Et bredt politisk forlig, der kan give ro på arbejdsmiljøområdet, men hvor også beslutningen om højere bøder og betaling for opfølgende tilsyn gør ondt, lyder det fra Dansk Byggeri

Del artiklen på

Dansk Byggeri lægger vægt på, at Arbejdstilsynet bliver så effektivt som muligt, og det er godt, at der afsættes midler til at sikre ordnede forhold, lige som der bliver tale om, at dialogen mellem Arbejdstilsynet og den enkelte virksomhed bliver konstruktiv og løsningsorienteret.

Det er også positivt, at Arbejdstilsynet nu gør det permanent med helhedsorienterede tilsyn. Det betyder, at de tilsynsførende kontrollerer alle virksomheder på en byggeplads og samtidig tjekker, om bygherren, ingeniøren og arkitekten har levet op til deres forpligtelser i forbindelse med planlægningen af byggeriet.

- Vi ved fra forskningen, at hver tredje ulykke skyldes, at planlægningen på tegnebrættet ikke har taget højde for arbejdsmiljøet. Derfor er det tvingende nødvendigt, at Arbejdstilsynet ikke kun fører tilsyn med entreprenørerne, men at man også undersøger, om projekteringen i tilstrækkelig grad har taget højde for arbejdsmiljøet, siger arbejdsmiljøpolitisk chef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

Mål for arbejdsmiljøindsatsen i byggeriet
Partierne bag forliget har formuleret aftalen på baggrund af anbefalinger fra et ekspertudvalg med repræsentanter fra blandt andet DA og FH. En af anbefalingerne var at lave mål for arbejdsmiljøindsatsen inden for de enkelte brancher. Det er med i forliget, og Dansk Byggeri nu vil sætte sig sammen med 3F for at formulere målene for den kommende arbejdsmiljøindsats, så de passer til bygge- og anlægsbranchen.

- Dansk Byggeri og 3F har en tradition for at arbejde sammen om det gode arbejdsmiljø. Derfor er vi glade for at få opgaven med at formulere de kommende mål. Med vores indgående kendskab til branchen er det en kerneopgave at lave brancherettede vejledninger og indsatser, som kan anvendes på de enkelte bygge- og anlægsvirksomheder og gøre det lettere at forstå den ofte komplicerede lovgivning på arbejdsmiljøområdet, siger Mette Møller Nielsen.

Højere bøder og betaling for tilsyn
Forliget betyder, at bøderne for ikke at overholde arbejdsmiljøreglerne bliver højere, samtidig med at virksomhederne nu skal betale for det opfølgende tilsyn.

- Jeg er overbevist om, at man ikke kan straffe sig til et godt arbejdsmiljø. Vi har ingen dokumentation for, at højere bøder og betaling for tilsyn rent faktisk virker. Betaling for tilsyn er en farlig vej at gå. Forudsætningen for et godt tilsyn på en byggeplads er, at parterne kan kommunikere med hinanden på en åben og fordomsfri måde. Den atmosfære kan være svært at skabe, når den ene part ved, at der helt sikkert lander et gebyr for tilsynet bagefter, siger arbejdsmiljøpolitisk chef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

-jhn

Læs mere om Byggeri

25/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder