Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk Byggeri vil have flere i arbejde

Dansk Byggeri efterlyser reformer på arbejdsmarkedet, som kan få flere af dem, der i dag står uden for arbejdsmarkedet i job - og ønsker den højere pensionsalder rykket tidligere frem

Del artiklen på

Dansk Byggeri efterlyser reformer på arbejdsmarkedet, som kan få flere af dem, der i dag står uden for arbejdsmarkedet i job

- Det er i opgangstider, at der er brug for reformer på arbejdsmarkedet. Lige nu er der job at få for dem, vi gerne vil have flyttet fra passiv forsørgelse og i arbejde og for dem, vi gerne vil have til at arbejde flere timer eller blive nogle flere år på arbejdsmarkedet. Men det er trist, at det politiske råderum slet ikke matcher det økonomiske råderum, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

Stram op
Dansk Byggeri anerkender de initiativer, der er taget for at få flere opkvalificeret og i arbejde. Men det er ikke tilstrækkeligt.

- Heldigvis har regeringen vist rettidig omhu med tre 3-partsaftaler på halvandet år om integration, praktikpladser og voksen- og efteruddannelse. Men der er mere at komme efter, for eksempel når det gælder mobiliteten og reglerne for, hvornår ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det samme gælder den måde, kommunerne tildeler førtidspension på, her bør kommunerne lære af de bedste. Allermest effektivt ville det være at stoppe helt for tilgang til efterløn og at rykke den planlagte forhøjelse af pensionsalderen frem. Men det kommer næppe til at ske på denne side af et folketingsvalg, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

21/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder