Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk tegnestue vinder norsk betonpris

Dansk tegnestue vinder norsk betonpris

I år er den norske betonpris Betongtavlen gået til den nye højhastighedsstation i Holmestrand, der er designet af Gottlieb Paludan Architects

Del artiklen på

Dybt inde i det norske fjeld ligger den nye Holmestrand Station. Den ekstraordinære nye station, der åbnede i december 2016, er et resultat af den norske regerings højhastighedsstrategi, som for kystbyen Holmestrand betød, at det eksisterende sportrace gennem byen måtte opgives til fordel for en ny tunnel og station indbygget i det tilstødende fjeldmassiv.

Det på mange måder krævende projekt har høstet stor anerkendelse og er nu belønnet med den norske betonpris Betongtavlen for en forbilledlig brug af beton med følgende begrundelse fra juryen:

- Holmestrand stasjon en ny stor og spektakulær togstasjon 150 meter inne i Holmestrandfjellet. Den er i helhet bygget i og med betong og utført med flott håndverk. Det er lagt vekt på å skape en arkitektonisk, konstruksjonsmessig og materialmessig sammenheng mellom tunneler og stasjonshallen for, at de besøkende skal oppfatte, at portalinnganger og plattformer er knyttet sammen. Portalene skal gi inntrykk av å ha vokst ut av fjellet, og de innleder turen til toget igjennom de buede atkomsttunnelene, hvor den lyse betongen er et gjennomgående materiale. Holmestrand stasjon benytter betong på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte og vinner derfor Betongtavlen 2017.


Gottlieb Paludan Architects' administrerende direktør Kristian Hagemann var i Oslo for at modtage prisen sammen med samarbejdspartnerne Bane Nor, Rambøll Norge, Skanska og NorBetong.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderLimtræLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder