Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danske transportpolitikere besøgte Kiel

Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg har været på studiebesøg i Kiel med henblik på blandt andet at fortsætte drøftelserne om den kommende Femern Bælt-forbindelse.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Af en rapport om studiebesøget fremgår det, at det Slesvig-Holstenske Økonomi- og
Transportudvalg ’generelt og på tværs af partiskel var positivt indstillet’ over for den kommende etablering af Femern Bælt-forbindelsen.

Udvalgene fik mulighed for at drøfte den videre planlægningsproces for den tyske del af forbindelsen, elektrificering af jernbanerne i relation til Femern Bælt-forbindelsen, Jyllandskorridoren og dens betydning for dansk transport og erhvervsliv samt overvejelser om et fremtidigt samarbejde om en grænseoverskridende masterplan for transport- og infrastruktur.

Visionært europæisk projekt
Der var enighed mellem de danske og tyske politikere om, at Femern Bælt forbindelsen ikke kun vil være et bindeled mellem Danmark og Tyskland, men mellem Skandinavien og resten af Europa - både i forhold til mobilitet, erhvervsudvikling, kulturelt og på uddannelsesområdet.

De danske politikere kunne desuden bekræfte, at der fra dansk side er politisk og økonomisk opbakning til infrastrukturprojektet.

Ifølge rapporten mener den tyske transportminister, at Femern Bælt-projektet er et visionært europæisk projekt i lige så høj grad, som det er et dansk-tysk regionalt projekt.

Slesvig-Holstens Økonomi- og Transportudvalg udtrykte i øvrigt ønske om at besøge København og Folketingets Transport-, Bygnings og Boligudvalg i foråret 2018.

Læs mere om Byggeri

21/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder