Aktuelle nyheder - Byggeri

Det går forrygende i malerbranchen

Det går forrygende i malerbranchen

Det går næsten for godt, fordi mangel på arbejdskraft begrænser mulighederne for fremgang. Danske Malermestre efterlyser politiske reformer, der øger udbuddet af arbejdskraft

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Den seneste konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre viser, at der har været en fin fremgang i omsætningen i malerfaget i løbet af 2021.

Både i 1. og 2. halvår har netto 14 procent af virksomhederne haft en fremgang i omsætningen i forhold til 2020:

- Til gengæld ser det nu ud til at være slut, og det skyldes især mangel på arbejdskraft, og forventningerne til første halvår 2022 er decideret negative, siger direktør Ole Draborg fra Danske Malermestre.

25 procent af malerfaget
Undersøgelsen bygger på svar fra 158 malervirksomheder med en samlet beskæftigelse svarende til cirka 25 Procent af malerfaget:

- Det er set før, at malervirksomhederne har haft negative forventninger ved begyndelsen af et nyt år, og at disse forventninger siden er ’gjort til skamme’ af en positiv udvikling. Det skyldes, at besvarelserne påvirkes af den almindelige sæsonudvikling. Men situationen denne gang er markant anderledes, idet ledigheden blandt malersvendene er usædvanligt lav samtidig med, at hele 38 procent af malervirksomhederne i december 2021 siger, at deres aktiviteter er begrænset af mangel på kvalificeret arbejdskraft, fortæller Ole Draborg videre.

Behov for politiske reformer
Det nærmeste man kommer på det niveau i en december måned, var i 2006, hvor 27 procent af malervirksomhederne var begrænset af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Og ledigheden var i december 2021 3,75 procent eller det halve af ledigheden på samme tidspunkt i 2020:

- Altså er en fortsat fremgang meget vanskelig på grund af mangel på arbejdskraft. Generelt er der stor mangel på arbejdskraft, og situationen i malerfaget er endnu et eksempel på, at der i den grad er behov for politiske reformer, der kan øge udbuddet af arbejdskraft, slutter Danske Malermestres direktør.

Læs mere om Byggeri

20/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.