Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Det nye Sankt HansIllustration: KHR Architecture

Det nye Sankt Hans

Vellykket licitation med tilbud på 16 fagentrepriser inden for budget

Del artiklen på

Pengene passede, da der 27. september var licitation på Region Hovedstadens nye retspsykiatri på Sankt Hans i Roskilde. Tilbudspriserne på de seksten fagentrepriser holdt sig samlet set inden for budgetrammen til stor lettelse for projektledelsen i Region Hovedstadens Psykiatri.

- Der er travlhed på byggepladserne i denne tid, og vi har selvfølgelig været spændte på, hvordan det kunne påvirke tilbudspriserne. Så det glæder os at se, at det var en rigtig beslutning at udbyde byggearbejdet i fagentreprise. Vores totalrådgiver har bedømt markedet rigtigt, men vi har også lagt et stort arbejde i at kvalitetssikre udbudsprojektet, siger projektleder Mogens Hedegaard Andersen.

Det tredje Øje
Projektet til den nye retspsykiatri på Sankt Hans har netop fået det blå stempel af en uvildig instans, der har gennemgået projektets økonomi- og risikostyring samt procesledelse med et kritisk blik. Vurderingen, foretaget af Det tredje Øje, er en del af det kontrolsystem, der er etableret i forbindelse med de store statsstøttede hospitalsbyggerier.

Byggestart til foråret
Projektledelsen vil nu indlede forhandlinger med de lavestbydende entreprenører med henblik på, at få alle kontrakter på plads ved årsskiftet.

Der er afsat tid til en projektgennemgang, hvor de centrale entreprenører gennemgår projektet sammen med byggeledelsen for at tilrettelægge den bedste proces.

Projektledelsen har nu søgt om at få frigivet den sidste del af den totale bevilling på 550 mio. kr. til opførelsen af Region Hovedstadens nye retspsykiatri, som finansieres af regionen og staten i fællesskab.

Klargøring af byggegrunden er allerede i gang så råhus-entreprenøren kan gå i jorden til foråret.

Byggeriet forventes afleveret i begyndelsen af 2021 til indflytning samme forår.

De lavestbydende på 16 fagentrepriser
Entreprise Y001 – Byggeplads, Hoffmann
Entreprise Y030 – Anlægsgartner, CG Jensen
Entreprise Y040 – Grundmodning og råhus, LM Byg
Entreprise Y050 – Murer, Hansen & Andersen
Entreprise Y060 – Komplettering, N.H.Hansen & Søn
Entreprise Y080 – Maler, Malerselskabet SBM
Entreprise Y093 – Lukning, Georg Berg
Entreprise Y100 – Gulve og undergulve, Anchers Gulvservice
Entreprise Y170 – VVS, Wicotec Kirkebjerg
Entreprise Y180 – Ventilation, Caverion Danmark
Entreprise Y190 – El- og mekaniske anlæg, Lindpro
Entreprise Y192 – Bygningsautomatik, Siemens
Entreprise Y194 – Personsikring, Forhandling pågår
Entreprise Y195 – Sikring og brand, Enco
Entreprise Y240 – Fast inventar, Skou Gruppen
Entreprise Y250 – Special inventar, Jakon Bygningsentreprise

Nybyggeriet på Sank Hans
Region Hovedstadens nye retspsykiatriske behandlingsfunktion opføres vest for det gamle Sankt Hans Øst hospital, hvor den nuværende retspsykiatri har til huse i utidssvarende faciliteter.

Nybyggeriet vil rumme 126 sengepladser, fordelt i mindre enheder omkring en stor aktivitetshave. Patienterne får adgang til en multisal, et terapibassin samt musik- og træningsfaciliteter.

Projektet er udformet af et rådgiverkonsortium under ledelse af KHR Architecture, som vandt arkitektkonkurrencen i to faser.
MOE står for byggeledelsen.

Se mere om projektet her

- eca

Læs mere om Byggeri

17/10 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder