left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

DGNB-guld til unihospital i KøgeDGNB-guldet vidner om et byggeriet med stort og succesfuldt fokus på det miljømæssige, økonomiske og sociale.

DGNB-guld til unihospital i Køge

Den første etape af byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital - Vidensbygningen - har modtaget en guldcertificering for bæredygtigt byggeri

Del artiklen på

Ofte tales der om bæredygtighed ud fra en miljømæssig betragtning, men i DGNB- certificeringen tæller social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Bl.a. vurderes det, om bygningen er let tilgængelig, f.eks. let at komme til på cykel eller med offentlig transport, og om der er indendørs niveaufri adgang til rum.

Nu har den første etape af byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital – Vidensbygningen – modtaget en DGNB-guldcertificering. En certificering, der administreres i Danmark af Green Building Council.

- Vi har taget bygningen i brug for godt et år siden og glæder os over det gode indeklima. At bygningen så ovenikøbet er fremstillet af materialer produceret med det mindst mulige klimaaftryk og lang levetid er et godt eksempel på, at man kan bygge bæredygtigt indenfor et rimeligt budget, siger projektdirektør Helle Gaub.

Ifølge projektleder Karsten Landvad er der tale om byggeri af rigtig god kvalitet til en fornuftig kvadratmeterpris:

- Det er lykkedes os at holde kvadratmeterprisen på ca. 14.500 kr. Ved tilsvarende kontorbyggeri er en gennemsnitspris på 17-25.000 kr. helt normalt.

Maksimalt fokus på bæredygtighed
Første spadestik til bygningen blev taget 18. september 2017, og de næsten 4200 nye m2 blev taget i brug i slutningen af 2018. Bygningen danner en midlertidig ramme for projektorganisationen for byggeriet, den nye lægeuddannelse, og på sigt vil kontorer, konference- og mødefaciliteter for sygehuspersonale og forskere blive placeret her.

Certificeringen fra Green Council har været længe undervejs, og entreprenør på byggeriet, EK entreprise, er stolt over, at certificeringen endelig kommer:

- Vi tilstræber, at de byggeprojekter, vi beskæftiger os med, har maksimalt fokus på bæredygtighed og er utrolig glade for denne udmærkelse, der jo igen bidrager til at fastholde fokus på at finde bæredygtige løsninger i byggebranchen, siger adm. direktør Rasmus Johansen.

Der planlægges en officielt overrækkelse af certifikatet senere på året.

-kj

Læs mere om Byggeri

1/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.