left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Erhvervsklynger skal spredes over hele landetUddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (foto:Jens Honoré)

Erhvervsklynger skal spredes over hele landet

Men indtil videre er der en klar overvægt på ansøgninger fra hovedstadsområdet. Nu skal ansøgerne presses til at placere erhvervsklyngerne andre steder i landet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Torsten Schack Pedersen fra Venstre har bedt uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen oplyse, hvordan regeringens målsætning om en geografisk spredning af hovedkvarterne for de kommende erhvervsklynger stemmer overens med, at der ikke er sat et geografisk krav i udbudsmaterialet.


Men ifølge ministeren har den regionale forankring af de nye erhvervsklynger for ”videnbaseret innovation” været et klart ønske fra regeringens side:

- Der skal ikke herske tvivl om, at det er helt afgørende for mig, at klyngerne kan virke i hele Danmark. Det var således et bedømmelseskriterium i opslaget forud for etableringen af klyngerne, at klyngerne skal være tilgængelige for deres målgruppe på tværs af hele Danmark, fastslår Ane Halsboe-Jørgensen.

Primært i hovedstaden
Hun har dog konstateret, at der i en overvægt af ansøgningerne til de 12 erhvervs- og teknologiområder var lagt op til, at klyngernes hovedsæder skal ligge i hovedstadsområdet:

- Vi havde – også med tanke på det ret klare bedømmelseskriterium – ikke forventet, at den geografiske fordeling i ansøgningerne ville være så skæv. Derfor er Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte i dialog med ansøgerne om placering af hovedsæder samt den regionale dækning i hele landet. Jeg har en forventning om, at klyngerne vil lokalisere sig på en måde, som understøtter den regionale dækning, oplyser ministeren.

Læs mere om Byggeri

4/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.