Aktuelle nyheder - Byggeri

Et særligt rum til fordybelseRummet er, med sin stille enkle form, et slags evigt foranderligt rum omkring den personlige livsmarkering. (Foto: Mathias Juel Christensen)

Et særligt rum til fordybelse

Ceremonirum, som er tegnet af Svendborg Architects, udstilles i Den Danske Pavillon under verdens vigtigste arkitekturbiennale i Venedig, La Biennale di Venezia di Architettura, fra maj - november 2016

Del artiklen på

Når Kulturminister Bertel Haarder den 26. maj åbner Den Danske Pavillon ved den internatioanle arkitekturbiennale i Venedig, løfter han samtidig sløret for et særligt ceremonirum, som i sin ide og udgangspunkt er skabt i Danmark med særligt København for øje.

Temaet for La Biennale di Venezia di Architettura 2016 er “Reporting from the Front” og har projekter fra 37 forskellige lande. ”Art of Many and the Right to Space” hedder årets danske bidrag, hvori Ceremomirum indgår.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Svendborg Architects og Foreningen Ceremonirum, og dets arkitektoniske udformning iscenesætter en sanselighed som ramme omkring livets særlige begivenheder.

Rummet er skabt til netop det formål; at lade mennesker markere livets gang og hvor der er taget de specielle hensyn, som ceremonielle rum skal tage.

Det første af sin slags
Ceremonirummet er det første af sin art. Et neutralt rum, der kan huse alle livsanskuelser og derfor kan dække et bredt behov i samfundet ved, at mennesker på hver sin måde kan markere livets rituelle begivenheder i værdige og højtidelige rammer. Neutraliteten har været helt central for den arkitektoniske udformning, som eksempelvis ikke angiver en bestemt geografisk retning.

Ceremonirummet er tænkt som en ”ikke-bygning”. For at opnå et udtryk der virker skalaløst er den arkitektoniske konceptskitse sammensat af 7 stablede ringe af varierende højde.

Ceremonirummet er på nuværende tidspunkt en vision, som har fået et konkret udtryk af tegnestuen Svendborg Architects. Næste skridt i projektets udvikling er at få realiseret byggeriet, når støtte til opførelse og drift er fundet.

Udviklingen af ceremonirummet er skabt i Danmark med særligt København for øje. Men med et forventet besøgsantal på omkring 500.000 mennesker fra hele verden, åbner La Biennale di Venezia di Architettura 2016 op for at visionen om et ceremonirum kan nå globalt ud.

-cmn

Læs mere om Byggeri

25/4 2016
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.