Aktuelle nyheder - Byggeri

EuroSkills kommer til Danmark i 2024EuroSkills blev sidst afholdt i Budapest i september 2018, hvor blandt andre bygningssnedker Justian Raahauge (i midten) deltog.

EuroSkills kommer til Danmark i 2024

Når unge talenter fra hele Europa mødes til EuroSkills i 2024 for at kæmpe i en række fag inden for bl.a. håndværk, bliver det på dansk jord

Del artiklen på

Nu er det officielt besluttet, at EuroSkills afholdes i MCH Messecenter Herning i 2024. De europæiske mesterskaber vil samle op mod 700 unge talenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

- Vi glæder os til at byde velkommen til vores kolleger fra hele Europa. Det er en kæmpe begivenhed, der nu kommer til Danmark for første gang nogensinde. De internationale skills-konkurrencer giver danske unge talenter mulighed for at måle sig imod eliten fra hele Europa og giver samtidig inspiration til at udvikle fagene og den måde, vi arbejder med erhvervsuddannelser, siger Jesper Juul Sørensen og Søren Heisel, henholdsvis formand og næstformand for SkillsDenmark, der har arbejdet tæt sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland og den danske regering for at få mesterskaberne til Danmark:

- Det er svært at få armene ned over, at EuroSkills nu skal afholdes i Danmark. EuroSkills er mere end en konkurrence. Det er en måde at rette spotlyset mod de mange spændende erhvervsuddannelser, der er, og de muligheder, det giver at være god til sit fag, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, hvortil Lizette Risgaard, der formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, istemmer:

- Det er helt fantastisk. Danmark og Europa har brug for flere faglærte, for de er efterspurgte. Vi mangler faglærte til fremtidens arbejdsmarked, både det private og offentlige. EM i Skills vil være med til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne og ikke mindst betydningen af arbejdsmarkedets parter for at sikre høj kvalitet.

Foruden at værtsskabet skal være med til at brande erhvervsuddannelserne og sætte fokus på det høje faglige niveau, som eleverne på de danske erhvervsuddannelser har, skal den store satsning også bidrage til en vigtig fortælling om, at erhvervsuddannelserne er faglige spydspidser med udgangspunkt i bl.a. den grønne omstilling og digitalisering i Danmark.

Om EuroSkills
EuroSkills blev sidst afholdt i Budapest i september 2018. Her var der 12 danske deltagere, som tilsammen opnåede tre sølvmedaljer, en bronzemedalje og to Medaillons of Excellence. Det næste Euroskills afholdes i Graz i Østrig januar 2021 (skubbet fra september 2020, grundet Covid-19) og i 2022 i Sankt Petersborg, Rusland.

Der afholdes WorldSkills hvert andet år (ulige år). Det seneste WorldSkills blev afholdt i Kazan i Rusland i august 2019, hvor der var 14 danske deltagere, som tilsammen opnåede otte Medaillons of Excellence, og syv af danskerne endte i top 10 i deres individuelle konkurrencer.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.