Aktuelle nyheder - Byggeri

Fehmernforbindelsen skal granskes nøje af EU-Kommissionen

Fehmernforbindelsen skal granskes nøje af EU-Kommissionen

EU-Kommissionen har meddelt, at den indleder en tilbundsgående undersøgelse af den offentlige finansiering af Femernforbindelsen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Europa-Kommissionen har indledt en tilbundsgående undersøgelse for at afgøre, om den offentlige finansieringsmodel af Femernforbindelsen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Finansieringen af den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland er tidligere undersøgt og dengang godkendt, men nu er der altså rejst fornyet tvivl i sagen.

Den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har ansvaret for konkurrencepolitikken, og hun sagde i forbindelse med den tidligere godkendelse blandt andet:

- Femern Bælt-forbindelsen vil bidrage til grænseoverskridende integration af de to regioner, som den vil forbinde…

Ikke statsstøtte
Ved den tidligere godkendelse noterede Kommissionen blandt andet, at finansieringen ikke udgjorde statsstøtte, og det var ikke nødvendigt at konkludere, om den offentlige finansiering, udgjorde statsstøtte.

Det skyldtes, at det under alle omstændigheder ville være i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, da de ’fremmer gennemførelsen af et vigtigt projekt af fælles europæisk interesse’.

Investerings- eller driftsstøtte
På nuværende tidspunkt er Kommissionen ikke i stand til at konkludere, om finansieringen skal betragtes som statsstøtte.

Derfor vil Kommissionen i sin nye undersøgelse især koncentrere sig om følgende elementer, som krævet af Domstolen:

- Arten af finansieringen, og om de udgør individuel støtte eller støtteordninger

- Finansieringens forenelighed med EU's statsstøtteregler og især finansieringens status som investerings- og / eller driftsstøtte.

EU-Domstolen bekræfter, at offentlig finansiering af infrastrukturinvesteringsprojekter er omfattet af EU's statsstøtteregler, når infrastrukturen er beregnet til kommerciel udnyttelse.
EU's statsstøtteregler giver medlemsstaterne mulighed for at yde støtte infrastrukturinvesteringer for at stimulere økonomisk vækst på visse betingelser - herunder især behovet for at undgå overkompensation og for at sikre lige konkurrencevilkår på markedet.

Læs mere om Byggeri

24/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.